taximeter

Engelstalige Milanese taxichauffeurs mogen prijs verhogen

ITALIE – Milanese taxichauffeurs die hun kilometertarieven willen verhogen, moeten voortaan een voldoende halen voor een toets Engels. Dat heeft het gemeentebestuur besloten.

Het slechte Engels was al jaren een doorn in het oog van de stad. Niet erg vriendelijk voor toeristen. De chauffeurs weigerden te verschijnen op de verschillende cursussen, zo schrijft de correspondent van het Financiële Dagblad in zijn blog.

Daarnaast moeten ze een minder vervuilende auto aanschaffen als ze die niet al hebben en betalingen met een pinpas en creditcard accepteren. Belachelijk’ , was de reactie van de taxivakbond voor wat betreft de Engelse les. ‘Het is een belediging om ons nu door een schooljuf te laten overhoren. ’

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.