anwb

ANWB directeur: ‘Geen Marokkaanse taxi voor mijn vrouw’

NIEWEGEIN – Guido van Woerkom, directeur van de ANWB, heeft dinsdag gisteren tijdens het Heliview fleetmanagementcongres voor flinke opschudding gezorgd. Tijdens zijn presentatie over ‘trends in mobiliteit’ liet hij weten zijn vrouw liever niet te laten meerijden in een taxi met een Marokkaanse chauffeur.

Veel toehoorders – voornamelijk wagenparkbeheerders – reageerden na afloop van het congres ontsteld. De Verenigde Nederlandse Fleetowners (VNF) heeft veel ‘klachten’ over deze grievende opmerking jegens Marokkaanse chauffeurs binnengekregen. VNF-voorzitter Martin Lans kaart het onderwerp dan ook aan op de website van zijn vereniging.

Van Woerkom sprak die middag vanuit zijn positie als lid van de klankbordgroep Anders Betalen voor Mobiliteit. In zijn toespraak gaf hij het voorbeeld van zijn vrouw die ‘slechts’ vierduizend kilometer per jaar rijdt. Zij zou minder voor een auto moeten betalen dan iemand die jaarlijks honderdduizend kilometer aflegt.

Iemand uit de zaal opperde of zijn vrouw dan niet beter een taxi zou kunnen nemen, dat zou goedkoper zijn. Daarop antwoordde Van Woerkom deze oplossing niet te prefereren omdat er wel eens een Marokkaan achter het stuur van de taxi zou kunnen zitten.

“De zaal viel stil – iedereen wachtte op een vervolg – op de clou van wat als grap bedoeld moest zijn. Maar er kwam geen vervolg. “Veel mensen uit de zaal reageerden na afloop ontstelt op de opmerking”, aldus Lans.

De volgende spreker die zich aandiende, directeur Ton Ketelaars van Heliview, begon zijn toespraak met de mededeling dat hij als fervent taxigebruiker nooit problemen heeft gehad met Marokkaanse taxichauffeurs. Hij liet duidelijk merken afstand te nemen van de opmerking van Van Woerkom.

Guido van Woerkom laat woensdag in een reactie weten spijt te hebben van de uitspraak. Hij wilde slechts het verschil in kwaliteit van taxivervoer in Nederland aan de orde stellen, dit in reactie op een vraag uit het publiek. Hij heeft niet de bedoeling gehad om chauffeurs uit verschillende culturen te beledigen en hij heeft spijt van de gedane uitspraak.

Bron: Automobiel Management

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “ANWB directeur: ‘Geen Marokkaanse taxi voor mijn vrouw’”

M.C.Schaaf.taxiondernemer|20.05.10|11:17

Wat zeuren deze hipocriete mensen nou! is er eindelijk iemand van een grote organisatie
die wat durft te zeggen en die precies aanvoelt wat er in de taxi wereld leeft.
Dus meneer van Woerkom klasse goed gedaan laat je niet kisten door die hipocrieten ze denken er precies zo over als u, een verschil ze durven er niet voor uit te komen.

m aynao|21.05.10|20:55

Meneer Van Woerkem, heeft u al kennis gemaakt met De Heer Wilders, ik denk vast wel dat hij nog ergens een vacature open heeft staan.
De fout ligt niet zo zeer aan die foute marokaanse chauffeurs meneer Van Woerkem maar meer aan het systeem dat u het maar even weet.
Wat was u ook al weer, oh ja ANWB directeur.

Weet u dat Maxima een marokaanse chauffeur heeft meneer Van Woersem, ik denk dat ze belangrijker en mooier is dan uw vrouw, zij heeft nog nooit geklaagd. Meschien is het wel tijd dat u juist uw vrouw met een marokaan laat rijden dan ben ik benieuwd naar uw reactie na een poosje. succes

iris|21.05.10|22:16

Ik geef de man groot gelijk. Iedereen mag zijn mening toch uitspreken? Maar als het over onze Marokkaanse medemens gaat, mag het in een keer niet.
Kortzichtig misschien, de uitspraak, ja ergens wel. Maar ervaring maakt de mens. En soms moet je dus iets verder kijken dan je neus lang is.
Maar dat geld voor zowel mensen met een Marokkaanse bloedlijn als voor ‘Nederlanders’

Die eeuwige discussie altijd..

amar|22.05.10|03:23

meneer van woersem zoekt aandacht denk ik,hij had niets interessants te vertellenn.als in de media aandacht wil dan moet je zo onzin vertellen en krijg je wel aandacht. zo is wilders ook bekend geworden

Gerrit H.|08.06.14|00:13

In Utrecht vallen Marokkaanse taxichauffeurs in positieve zin op.
Ze winnen het qua beleefdheid en voorkomendheid.
Bijv. uitstappen om boodschappen aan te reiken en aanbieden ze te dragen.

P.s. De schurkjes vallen altijd in het negatieve op, overal . . . wat voor inboorling of import het ook is.
Hooligans, ontspoorde jeugdgangs en erger: ze steken er allemaal als het ware van onderaf destructief bovenuit met vernielingen, aanranding en erger. Wegpiraten niet te vergeten.