Connexxion, taxi

Flinke omzetgroei voor divisie Taxi van Connexxion

Het onderdeel Taxi van vervoersbedrijf Connexxion heeft een goed jaar achter de rug. De omzet van Connexxion Taxi Services, Tours en Ambulancezorg steeg vorig jaar van 336 naar naar 372 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van het vervoersbedrijf.

De omzet is vergroot door de overnames en autonome omzetgroei, zo meldt het jaarverslag. Over het geheel heeft Connexxion het boekjaar 2009 afgesloten met een operationele winst van 16 miljoen euro. Het netto resultaat eindigde op een kleine 3 miljoen euro. In 2008 werd nog zowel op operationeel niveau, als op netto resultaat niveau verliezen werden geleden.

“We zijn trots dat we zo’n goede prestatie hebben geleverd, zeker in tijden waarin de overheid op het openbaar vervoer bezuinigt en de marges op contracten beperkt zijn”, zegt Hubert Guyot, CEO van Connexxion. “Intern hebben we een reorganisatie doorgemaakt om de organisatie te optimaliseren en de onderhoudsactiviteiten efficiënter in te richten. Daarnaast is er een duidelijk verbeterd resultaat behaald bij Connexxion Taxi Services, Tours en Ambulancezorg.”

Connexxion Taxi Services heeft 3.916 taxi’s en taxibussen.Van de 70 aanbestedingen waarvoor Connexxion Taxi Services in 2009 inschreef, heeft het bedrijf 31 opdrachten (37,9 procent van de aanbestede omzet) gegund gekregen.

Belangrijke nieuwe vervoersopdrachten die in 2009 werden gewonnen, zijn: Schiphol Taxi, Regiotaxi Veenweide, het collectief vraagafhankelijk vervoer Haaglanden, het leerlingenvervoer Eindhoven (nieuwe opdracht), het collectief vraagafhankelijk vervoer Zuid-West Drenthe en het leerlingenvervoer Emmen. Verder werd voor onder meer Regiotaxi, OV Taxi Noord-Holland Noord en AOV Amsterdam een verlenging verkregen.

Bart Pals

Lees het jaarverslag 2009 van Connexxion.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Flinke omzetgroei voor divisie Taxi van Connexxion”

Klort|17.06.10|10:12

Omzet. Wat heb je aan omzet als je 0.02% winst maakt ?

plumeau|09.10.10|12:13

toch raar dat er dan nu zoveel productverlies is, veel onrust op de werkvloer (hoofdkantoor), afdelingen die sluiten, personeel dat weg moet, wurgcontracten, wet en cao ontduiking door management.

ALs personeel wordt je hier niet vrolijk van. De geruchten worden alleen maar erger en wanneer je er naar vraagt krijg je geen duidelijke antwoorden. Het vertrouwen is in ieder geval zoek.

Winst of niet. Het zegt uiteindelijk niets over de toekomst.