contract

Vier tijdelijke contracten voor taxichauffeurs tot 27 jaar

DEN HAAG – Werkgevers mogen sinds 9 juli jongeren tot 27 jaar vier keer een tijdelijk contract aanbieden. De wetswijziging is bedoeld om jongeren tijdens de huidige economische crisis langer aan het werk te houden.

Nu geldt nog dat na drie tijdelijke arbeidsovereenkomsten die telkens direct of binnen drie maanden na elkaar zijn afgesloten, de vierde tijdelijke arbeidsovereenkomst automatisch een vast dienstverband is. Dat wordt straks bij de vijfde tijdelijke arbeidsovereenkomst.

Daarnaast geldt nu dat als tijdens het tweede of volgende tijdelijke contract de duur van 36 maanden wordt overschreden, dit contract automatisch in een vast contract verandert. Dit wordt straks na de duur van 48 maanden.

De maatregel is het gevolg van de economische crisis en geldt in principe tot 1 januari 2012. Als de economische crisis daarna nog aanhoudt, kan de maatregel worden verlengd tot uiterlijk 1 januari 2014.

De CAO Taxi kent geen bepaling over het aantal tijdelijke contracten. Dit betekent dat deze (tijdelijke) mogelijkheid om jongeren onder de 27 jaar vier keer een tijdelijk contract aan te bieden gewoon geldt omdat het uit de wet volgt.

Kijk hier voor meer informatie.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.