snelheidscontrol, boete, politie

Verkeersboetes omhoog om tekorten staat aan te vullen

DEN HAAG – Het demissionaire kabinet bespreekt vrijdag een voorstel om de verkeersboetes met vijftien procent te verhogen. Hiermee wil de staat haar tekorten aanvullen.

Haagse bronnen melden volgens de Telegraaf dat de maatregel de schatkist een slordige vijftig miljoen euro moet opleveren. De zoveelste tariefsverhoging geldt volgens ingewijden voor vrijwel alle verkeersboetes, zoals te hard rijden, niet handsfree bellen of door rood rijden. De maatregel gaat volgend jaar in en zou daarom eigenlijk pas op Prinsjesdag bekend worden gemaakt.

In 2008 gingen de boetes met gemiddeld twintig procent omhoog. Sinds vorig jaar wordt voor lichte verkeersovertredingen ook nog eens zes euro administratiekosten in rekening gebracht.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Verkeersboetes omhoog om tekorten staat aan te vullen”

Martijn|25.09.10|00:36

De overheid geeft daarom hiermee het signaal af dat het niet om de veiligheid gaat, maar juist om die poen te pakken!!
Er is zelfs al een hoofdcommissaris die vind dat de belastingdienst moet gaan controleren i.p.v. de politie zodat ze dan wel tijd hebben om “boeven te kunnen gaan vangen…”
Geeft daarom dus ook aan dat meer “blauw op straat” alleen maar goed is voor de staatskas en weinig doet aan de veiligheid zelf…sm