benzinepomp, brandstof, taxi

Auto’s zijn 15-20 procent minder zuinig dan de fabrikant zegt

SOESTERBERG – Het brandstofverbruik van personenauto’s wijkt in de praktijk gemiddeld 15-20% af van de verbruikswaarden die worden gerapporteerd op basis van de Europese typekeuringstest. Dat blijkt uit onderzoek van TNO op basis van Travelcard tankpasgegevens.

Er is een aantal oorzaken aan te wijzen voor dit verschil, zo zegt TNO. “De testcyclus is minder dynamisch dan het rijgedrag in de praktijk. Daarnaast staan op de testcyclus accessoires zoals airconditioning en verlichting uit, terwijl die in de praktijk vaak aan staan.”

Voertuigen die op de testcyclus zuiniger zijn dan andere, zijn overigens ook in de gemiddelde praktijk zuiniger.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.