rechtbank, rechter, failliet, taxi

Taxi Govers failliet door financiële malaise na overname

BREDA – De rechtbank in Breda heeft dinsdagochtend het Kaatsheuvelse vervoersbedrijf Taxi Govers failliet verklaard. Het faillissement was aangevraagd door FNV Bondgenoten omdat het bedrijf de chauffeurs van het leerlingenvervoer te laat of slechts gedeeltelijk hun salaris uitbetaalde.

Taxi Govers had voor de tweede keer om uitstel van de zitting gevraagd om orde op zaken te stellen, maar daar had de rechter geen oren meer naar. Voor de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel betekent dit vonnis dat ze een ander vervoersbedrijf moeten inschakelen om de leerlingen van het speciaal onderwijs toch op de plaats van bestemming te krijgen.

Het faillissement betekent volgens curator Miel Maessen niet dat de leerlingen de komende dagen en weken niet worden opgehaald. “De busjes blijven rijden. De leasemaatschappij blijft ze ter beschikking stellen en een overgroot gedeelte van het personeel heeft aangegeven beschikbaar te blijven. Slechts een klein aantal van hen heeft de kont tegen de krib gegooid en weigert te rijden”, zegt hij in BN/DeStem.

Problemen

De financiële problemen zijn ontstaan na de overname van het veel grotere taxibedrijf IJsselsteden. Taxi Govers nam eerder dit jaar het vervoer van leerlingen van het bijzonder onderwijs over van IJsselsteden uit Capelle aan den IJssel. Het gaat onder meer om leerlingen uit de Bommelerwaard en de gemeente Oosterhout (Noord-Brabant).

Later kocht Govers nog de IJsselsteden Beheersgroep over voor 1 euro, en een miljoenenschuld. De gedachte was dat die schuld binnen afzienbare tijd weggewerkt zou kunnen worden.

Lees ook: Vakbond FNV vraagt faillissement aan voor Taxi Govers

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.