Failliete Taxi Stadhouders hoopt op snelle doorstart

ROOSENDAAL – Vervoerder Taxi Stadhouders uit Roosendaal is failliet. Het Roosendaalse bedrijf met ruim zeventig werknemers en evenzoveel voertuigen hoopt op een snelle doorstart, daarom gaat het vervoer de komende week gewoon door.

Curator mr Toine Jacobs is in gesprek met een overname-kandidaat. Vanwege het maatschappelijk belang houdt de curator het taxibedrijf in elk geval tot en met volgende week maandag overeind.

Taxivervoer

De curator garandeert tot die tijd het taxivervoer van de ruim vierduizend scholieren, ouderen en gehandicapten in de zes West-Brabantse gemeenten waar Stadhouders actief was. Dat zijn Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Zundert, Etten-Leur (deels) en Breda (half).

Diverse bronnen noemen volgens BN/DeStem de landelijke TCR Groep als de overname-kandidaat met wie Jacobs exclusief onderhandelt, maar de curator wil dit niet bevestigen of ontkennen.

Aanbesteding

Directeur Nico Wijnings heeft dinsdag zelf het faillissement aangevraagd. Volgens hem is de financiële positie van het regionale vervoersbedrijf de afgelopen drie jaar achteruit gehold, met name door de verplichte Europese aanbesteding. Die leidde ertoe dat gemeenten en andere opdrachtgevers de afgelopen jaren steeds meer op prijs gingen selecteren, waardoor de tarieven fors zakten.

Lees ook:TCR neemt failliete Taxi Stadhouders over, personeel blijft

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.