TCR, Taxi Centrale Renesse, taxibus

TCR neemt failliete Taxi Stadhouders over, personeel blijft

ROOSENDAAL – De werkgelegenheid bij het failliete vervoersbedrijf Taxi Stadhouders in Roosendaal is gered. Taxi Centrale Renesse (TCR) heeft de failliete boedel overgenomen.

De rechter-commissaris gaf maandagmiddag toestemming voor de overname, wat automatisch inhoudt dat de meeste schuldeisers naar hun geld kunnen fluiten.

Het bedrijf gaat onder dezelfde naam verder. Al het directe personeel, onder wie de chauffeurs en begeleiders op de scholierenbusjes, wordt overgenomen. Contracten met onderaannemers blijven gehandhaafd.

Leerlingenvervoer

TCR heeft volgens curator Toine Jacobs overeenstemming bereikt met de opdrachtgevers over het overnemen van de verplichtingen voor het leerlingenvervoer in West-Brabant. De lopende contracten worden tot en met het einde van het schooljaar uitgediend.

Vakbond CNV gaat volgens de curator akkoord met de deal, waarbij de werkgelegenheid van zo’n zeventig (parttime-)werknemers is verzekerd. “Alle chauffeurs en begeleiders krijgen een arbeidscontract aangeboden voor de duur van het vervoerscontract dat zij uitvoeren. Daarna volgt de nieuwe aanbesteding en is het natuurlijk de vraag of het werk wordt vernieuwd”, zegt curator Toine Jacobs in BN/DeStem.

Schuldeisers

Volgens Jacobs toonden meerdere vervoersbedrijven uit de regio de afgelopen dagen belangstelling voor Stadhouders. De curator had TCR echter tot en met maandag exclusiviteit verleend.

TCR werkte al samen met Stadhouders en had al eens geprobeerd de onderneming over te nemen. Dat mislukte omdat de schuldenlast uiteindelijk te hoog zou zijn. Het is onbekend hoeveel TCR voor Taxi Stadhouders heeft betaald.

Lees ook: Failliete Taxi Stadhouders hoopt op snelle doorstart

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.