taxibord, taxi, daklicht

Vier kandidaten voor overname failliete Friese Taxicentrales

LEEUWARDEN – Er zijn vier potentiële kopers voor de failliete Taxicentrale Zuid-West Friesland uit Sneek en Personenvervoer Noordwest Friesland uit Franeker. De overnamekandidaten zijn actief in het provinciale en landelijke personenvervoer.

Dat zegt curator Robert Verdonk, zo meldt het Friesch Dagblad.

Vervoer

Een groot deel van de opdrachtgevers heeft inmiddels toegezegd in januari nog gebruik te maken van het vervoer van het failliete bedrijf. Daarvoor betalen ze de rekening aan de curator. Die had om de voortzetting gevraagd zodat het vervoer van schoolkinderen, ouderen en zieken niet stil komt te liggen.

De personeelsleden in Sneek zijn op de hoogte gebracht van de afwikkeling van hun ontslag. Ook gaat curator Verdonk langs bij de werknemers in Franeker. Voor de 160 ontslagen werknemers geldt een opzegtermijn van zes weken. Zo lang zijn ze nog in dienst.

Lees ook: Twee Friese Taxicentrales failliet na verlies contractvervoer

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.