Connexxion, taxi, taxibus

Connexxion Taxi neemt Zeevang/Hollandse Vervoert over

PURMEREND – Taxi Zeevang/De Hollandse maakt een doorstart. Connexxion Taxi Services neemt het Purmerendse taxibedrijf over, waardoor de banen van enkele honderen chauffeurs lijken gered.

Vorige week vroeg Zeevang/De Hollandse – onder welke namen het Purmerdendse taxibedrijf zaken deed – surseance van betaling aan. Omdat een oplossing voor de in financieel zwaar weer verkerende onderneming uitbleef, werd afgelopen weekeinde het faillissement uitgesproken.

Connexxion

De curator was ondertussen met drie partijen in onderhandeling over een overname. Connexxion Taxi Services (CTS) uit IJsselmuiden kwam daarbij als beste uit de bus.

CNV-Vakbondsbestuurder Van Rijssel “CTS heeft aangegeven de lonen van de mensen te zullen doorbetalen en te willen meewerken aan het werkbehoud van zoveel mogelijk mensen. Er rijden ruim 400 auto’s bij Zeevang, dus dat gaat om veel banen. In de komende periode wordt bekeken hoe de werkurenverdeling er uit zal gaan zien.”

Auteur: Bart Pals

12 reacties op “Connexxion Taxi neemt Zeevang/Hollandse Vervoert over”

arend|16.02.11|11:43

wij reden reed veel vervoer voor de biosgroep in kennemerland. de biosgroep wil ons allemaal in dienst nemen. nu zegt het management van connexion tegen ons dat we niet naar de bios moeten gaan. ik hoop maar dat connexion geen spelletje speelt over onze rug en we straks toch weg moeten. want wat moeten we dan rijden als connexion niet voor bios mag rijden?

kijk er niet van op|17.02.11|07:56

Gefeliciteerd Connexxion het heeft langer geduurd dan ik verwacht had maar het is jullie wel weer gelukt.En het is nog legaal ook .De Hollandse dacht jullie aan te kunnen maar helaas jullie komen hier ook weer goedkoop aan,en gemeentes en ziekenfondsen jullie kunnen niet terugvallen op een ander taxibedrijf de opzet blijft het zelfde en als Connexxion er weer een puin hoop van maakt is er niemand meer over om het over te nemen want de macht is aan dit hele grote bedrijf.

ere wie ere toekomt|17.02.11|20:17

Al dat negatieve gedoe over Connexxion!!!
Taxi De Hollandse was een doodziek bedrijf tot op het bot,
dat zichzelf naar de knoppen heeft geholpen.
Ik werk nu twee jaar bij cts, en heb niets te klagen.
De twee jaar daarvoor bij De hollandse waren een hel.

kijk er niet van op|18.02.11|07:11

En dan toch nog twee jaar volgehouden dat is 2 of bijna 3 keer contract verlenging??? Had Je na de eerste of tweede toch al weg kunnen gaan.

ere wie ere toekomt|18.02.11|11:48

Dat was via een uitzuigbureau. Overigens is het overal wel wat natuurlijk.
maar het verschil tussen de twee is/was wel groot.
Ik hoop dat het allemaal gaat lukken voor de chauffeurs en dat ze zich gauw ‘thuis’ zullen voelen.

slobbes|19.02.11|10:10

Nu,op zaterdagochtend zijn er nog mensen die niet weten of ze nog een baan hebben,terwijl het kantoor Zaandam gisteren om 17.00 u. op non actief is gezet.
De een weet op woensdag al dat hij een nieuwe werkgever heeft,een ander weet op zaterdag nog niet waar ze aan toe zijn,schandalig hoe dit gaat!Maar er wordt wel van je verwacht dat je met een lach op gezicht in de auto stapt en gaat rijden,denkt niemand er eens bij na dat dit ook de veiligheid op de weg in het geding komt!

kijk er niet van op|19.02.11|13:05

Wat ik begrepen heb van de chauf van de Hollandse krijgen ze allemaal ontslag nu bij con en kunnen ze op nieuw solliciteren en als dat zo is dan is dat erg kwalijk .maar ja hele grote bedrijven willen geen vaste chauffeurs in dienst het is tegenwoordig makkelijker als een contract afloopt om dan ontslag aan te vragen .

vd berg|22.02.11|08:10

gistermiddag moesten de chaffeurs die in den helder wonen en die valys reden, bij connexxion komen.Zogenaamd voor een nieuw contract wat blijkt geen werk in deze regio en naar alkmaar rijden vonden ze geen optie dus weer een heleboel chaffeurs die ze niet over hoefde te nemen

kijk er niet van op|22.02.11|10:40

Geloof mij ze hebben het helemaal voor elkaar.In 2000 zijn ze teruggefloten door Brussel want je mag geen monopoly voor die tijd wilde ze alles onder hun eigen naam hebben en dat kon niet dus wat deden ze nou ze gingen contracten aan met gemeente en andere instanties liepen dat te ver kloten zodat bedrijven dachten we nemen het over maar vaak was de inschrijving te laag zodat er geld bij moest je raad het al bedrijven over de kop en ze namen het Bedrijf en het contract over en allemaal legaal.

CTS|28.02.11|22:55

CTS is een prima bedrijf ,Elk bedrijf heeft zijn eigen kleurtje he ??? ..
En jij “kijk er niet van op”lijkt een tikkeltje jaloers zo te zien..
Ik ben trots dat CTS staande blijft haha , menig taxibedrijf heeft geprobeerd om CTS kapot te krijgen en het is niet gelukt !!!!!..Ik ben heel blij voor Connexxion Taxi Services ..Ze doen hun best en meer dan dat kunnen ze niet doen , het zijn mensen die hun werk in goede orde laten verlopen..Ga zo door Connexxion !!!

kijk er niet van op|01.03.11|08:27

Connexxion kan je niet kapot maken zit overheidsgeld in en je draait de feiten om,als je het goed leest en de structuur van overname bekijkt ga je het van zelf inzien.Ga maar eens om je heen kijken naar het verloop van het personeel kijk maar naar het verhaal v d Berg dat werk is niet weg zij nemen het contract over maar ze willen geen chauffeurs met een vast contract je mag waarschijnlijk opnieuw solliciteren en dan ga je opnieuw een half of een jaarlijks contract aan.Geen werk einde contract.

kijk er niet van op|01.03.11|08:48

En jaloers zeker niet want daar licht jou probleem je leest niet goed,ik vind de manier allen niet netjes maar het mag wel op deze manier.Bij taxi 13000 werkten ruim 200 man tot dat de overname kwam langzaam aan ging bij dit bedrijf het licht uit het was een goed lopend taxibedrijf maar heel langzaam kapot gemaakt en dat hebben ze zelf in de hand gewerkt zodat andere bedrijven de contracten konden overnemen te goedkoop waren en er maar 1 oplossing was overname door Connexxion .Rij je ook contant