benzinepomp, diesel, tanken

PVV komt met motie over hoge dieselprijzen

DEN HAAG – De PVV wil dat de regering een onafhankelijk onderzoek instelt naar de ontwikkeling van de brandstofprijzen in Nederland. Kamerlid Jhim van Bemmel vindt de prijsstijgingen van de afgelopen jaren onacceptabel, zo meldt dagblad Spits.

De PVV’er constateert dat de dollarkoers gelijk is gebleven en de olieprijs met maar liefst 33 procent daalde, maar dat de brandstofprijzen met 60 procent toenamen. Volgens hem is dat een totaal onverklaarbare ontwikkeling.

Van Bemmel zal later deze week een motie indienen waarin hij de regering om een onafhankelijk onderzoek verzoekt naar de marktwerking en de opbouw van de brandstofprijs. De regering heeft tot 1 juni 2011 om hierover rapporteren.

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.