Mercedes, taxi, Duitsland, E-type

Duitser rijdt miljoen kilometer met Mercedes E 300D uit ’89

DUITSLAND – De Duitser Fritz Weber heeft het geflikt: de teller van zijn Mercedes E 300D uit 1989 staat weer op nul. De Mercedes van Weber (type W124 uit 1989) heeft de reputatie onverwoestbaar te zijn, zo weten ook veel taxibedrijven.

Het geheim volgens Weber (bankdirecteur van beroep): goed onderhoud en hoogwaardige motorolie.

E-klasse

Toen Weber 22 jaar geleden zijn E-klasse kocht, was hij 37. “Ik was toen van plan hem te verkopen wanneer er 200.000 km op de teller zou verschijnen”, zegt hij op AutoScout24. Maar omdat de auto nog probleemloos liep bij 200.000 km, stelde Weber zich een volgend doel: 400.000 km. “En toen ging het op naar een half miljoen km”, lacht Weber.

Nu ziet Webers Mercedes er nog steeds uit om door een ringetje te halen. Elke week wast hij de auto. Om de drie maanden legt hij een beschermlaag op de lak, de aluvelgen, de aluminium velgen, de kunststof onderdelen en behandelt hij het rubber. Kleine krassen en builen, net als roestplekken, blijven de auto niet bespaard, maar die laat hij meteen weghalen.

Motor

Het meest opmerkelijke is dat nog vrijwel alles origineel is. De motor is nog dezelfde, alleen de startmotor werd op 800.000 km vervangen. Ook de automatische versnellingsbak is intussen gewisseld. Wel heeft hij intussen airbags en een katalysator laten inbouwen.”

Fritz Weber is van plan nog wat kilometers toe te voegen aan het rijke palmares van zijn E-klasse. Daarna mag hij met pensioen in een museum tegenover de Mercedes-fabriek.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.