rechtbank, uitspraak

Chauffeurs recht op loon van failliete werkgever na doorstart

GRONINGEN – Negen taxichauffeurs die in dienst waren van het failliete Taxibedrijf Batterman BV hebben recht op achterstallig loon. Ze hebben het kort geding daarover gewonnen.

Het taxibedrijf maakte een doorstart onder een nieuwe naam, maar volgens de rechter is er in feite sprake van een voortzetting van het oude bedrijf.

Dienstverband

Dat betekent dat de taxichauffeurs in dienst zijn gebleven en recht hebben op doorbetaling totdat het dienstverband op een rechtsgeldige manier wordt beëindigd, zo meldt RTV Noord.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Chauffeurs recht op loon van failliete werkgever na doorstart”

L.Wolters|15.09.11|13:52

Beste ondernemers wij moeten de wetgeving kennen, doorom is ondernemers diploma ook noodzakelijk, zodat wij niet achteraf onnodig loon hoeven te betalen. Alle werknemers hebben bij een doorstart recht op loon.

Peter van der Salm|06.10.11|16:36

Als een onderneming failliet gaat is dat erg maar als je dan een doorstart maakt moet je je medewerkers schadeloos stellen, als dat niet direct kan dan desnoods in termijnen.
Het valt mij op dat een bedrijf altijd rond de maand mei de stekker eruit trekt wat moet er met de vakantiegelden en pensioenen . Ik ben het met de stelling eens als je een ander bedrijf start meestal onder moeders naam dan zal je je schulden aan je medewerkers moeten voldoen. Ook als je van BV VOF NV veranderd.