taxidaklicht

UWV houdt ontslag medewerkers taxibedrijf Schoorl tegen

HEERHUGOWAARD – Het UWV heeft een ontslagaanvraag voor ruim 40 medewerkers van taxibedrijf Schoorl in Heerhugowaard nietig verklaard. Dat heeft FNV Bondgenoten bekend gemaakt.

De taxichauffeurs protesteerden enkele maanden geleden tegen hun aanstaande ontslag, toen bekend werd dat de directie ruim veertig, veelal oudere, chauffeurs wilde ontslaan. Het gevolg was een demonstratie van werknemers bij Taxi Schoorl op de stoep. Maar dat leidde er niet toe dat de directie de aangekondigde ontslagen weer introk.

UWV

Het UWV heeft dat nu wel gedaan. Volgens FNV-kaderlid Gerard Groot, een van de chauffeurs van Taxi Schoorl, omdat de ontslagaanvraag van geen kanten deugde. “De directie was het beleid niet nagekomen dat de groep ontslagen personeel een afspiegeling moest zijn. Bovendien nam het bedrijf nog dagelijks nieuw personeel aan”, zegt hij in het Noordhollands Dagblad.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “UWV houdt ontslag medewerkers taxibedrijf Schoorl tegen”

Jan Steenvoorden|21.12.15|12:16

Ik ben op zoek naar de naam vanhet pensioenfonds van taxi schoorl? Ik heb in het verleden bij de taxi gewekt maar ik heb geruime tijd daar gewerkt en verhuist naar het buiten land.mijn emailadres is steenvoorden.jan@gmail.com.
Bij voorbaad dank.