smartphone

Schadeformulier na aanrijding met smartphone invullen

Automobilisten kunnen nu blikschade melden met hun smartphone. Ze hoeven dan niet meer het papieren schadeformulier in te vullen, zo heeft het Verbond van Verzekeraars laten weten. Dit is gemakkelijker en zal mensen tijd besparen, want op deze manier hoeven zij veel minder vragen te beantwoorden.

De nieuwe dienst is beschikbaar via www.Mobielschademelden.nl en binnenkort komt er ook een gratis app. Om er na een aanrijding gebruik van te kunnen maken, moet een van beide partijen een smartphone hebben en de ander in ieder geval een mobiele telefoon.

Formulier

Uit testen is gebleken dat het beantwoorden van de vragen met de nieuwe dienst 10 minuten tijd kost, terwijl het invullen van het papieren formulier de meeste mensen wat meer tijd kostte. Dit is mogelijk doordat het nieuwe systeem de gegevens van de auto en de verzekering automatisch ophaalt. De plaats en toedracht van de aanrijding zijn via gps vast te stellen.

Ook kan er nu een formulier ingevuld worden als mensen het schadeformulier niet bij de hand hebben.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.