Chauffeurspas Taxi, taxichauffeur

Taxipas dubbel zo duur na invoering chauffeurskaart taxi

Een taxipas wordt straks maar liefst 200 procent duurder. Kaarten voor in een BCT gaan maar liefst 107 euro excl. BTW kosten. Terwijl de prijs van een huidige taxipas zo’n 56 euro bedraagt. Met de publicatie van de ‘Regeling Erkenning Werkplaatsen Boordcomputer Taxi‘ in de Staatscourant is het tarief voor boordcomputerkaarten officieel door de minister vastgesteld. 

Dit tarief geldt voor alle aanvragen vanaf 1 oktober 2011.

Chauffeurskaart taxi

“Voor het behandelen van een aanvraag om verlening van een chauffeurskaart, een keuringskaart en een ondernemerskaart als bedoeld in artikel 1, onderdelen i, j en k van het Besluit personenvervoer 2000 is een vergoeding verschuldigd van € 107,–“, meldt de Staatscourant.

Zodra er een vervanging is voor de Diginotar-certificaten start Kiwa met de uitgifte van de BCT-kaarten. Huidige taxipassen worden gratis omgewisseld voor de huidige geldigheid. Daarna wordt voor iedere nieuwe pas het tarief van 107 euro in rekening gebracht.

Tot de definitieve chauffeurskaart er is, geeft Kiwa Tijdelijke Chauffeurskaarten uit.

Lees later meer op TaxiPro.nl

Auteur: Bart Pals

14 reacties op “Taxipas dubbel zo duur na invoering chauffeurskaart taxi”

Lydia|24.10.11|11:58

Chauffeurspas tarief: tot en met september 2011=56.00 (ex)
Chauffeurskaart tarief: vanaf 01-10-2011=107.00 (ex) een behoorlijke verhoging in de kosten het lijkt wel het St. SDU (monopolie taxiwerkmappen)

Tom|24.10.11|15:58

Volgens mij heeft de minister daarbij naar zijn eigen portemonnee gekeken, en niet naar de mijne

Chris|24.10.11|16:43

Heb begrepen dat ook zo’n BCT nog zo’n kaart nodig heeft. Als die ook 107 euro kost wordt de BCT ook weer duurder.

Richard|25.10.11|15:39

Voor de 107 euro krijgt men nu een chauffeurskaart, keuringkaart en een ondermemerskaart.
Dit was niet het geval bij de oude chauffeurspassen (56 euro). Dat was alleen de chauffeurspas. Nu krijgt men dus 3 kaarten voor 107 euro.

Martijn|26.10.11|11:35

@ Richard,

Moeten we daar vrolijk van worden? Het kost geen drol om die pasjes te maken. Echt te triest voor woorden. En of je dan ook nog even 8 weken wilt wachten op je pasje!

Aldo|26.10.11|11:42

In dat opzicht valt het dan weer mee @Richard.

Michael|26.10.11|14:45

Ja vast die kaarten kosten gewoon 107 p/stuk, het graaien van dat gajes gaat gewoon door, kijk maar eens wat de chauffeurskaart voor een vrachtwagen bestuurder kost , gewoon 127 euro , als werkgever of eigen rijder mag je gewoon 3×127 euro afrekenen , en dat voor een stuk plastic, het is duidelijk dat na het gegraai met die SDU map een nieuwe melkkoe gevonden is .

barbara|27.10.11|11:41

Gaat goed zo he!!!!! pfffff

Henry|27.10.11|12:20

Zo’n chauffeurskaart kost een chauffeur gewoon 127,33 incl. BTW.
Dat moet je gewoon van je karige loontje voorschieten (als het goed is betaald je werkgever je dit terug).Het is gewoon niet normaal zo’n absurde verhoging. Ben het helemaal met Michael eens. Gaat KNV (Koningklijk Nederlands Vervoer) en SFT (Sociaal Fonds Taxi) hier nog tegen in of laat men dit maar zo gaan.

johnjanos|27.10.11|14:16

We zijn zelf ook stommelingen. Als er zich weer eens een ov staking voordoet of anderzins, dan zouden we allemaal de handen ineen moeten slaan en voor de duur van het ongerief, een werkonderbreking moeten organiseren. Elke keer weer. Moet je eens zien wie dan het laatst lacht.

johnjanos|27.10.11|14:22

We zitten wel allemaal te roepen en te klagen, maar voeren er geen reet actie voor. In Den Haag weet men ook dat er van georganiseerde acties geen sprake zal zijn, omdat we een stelletje aasgieren zijn. Als we nou eens bij een volgende ov staking of anderzins eens een werkonderbreking hielden en dat telkens weer. Moet je eens kijken wie er dan aan het langste eind trekt. Maar we gunnen elkaar het licht niet in de ogen en laten we ons gewoon als makke schapen naar het slachthuis leiden.

ERIC|17.11.11|13:43

HEB GISTEREN DE PAPIEREN VOOR DE CHAUFFEURSPAS THUIS GEKREGEN OMDAT DIE VAN MIJ VERLENGD MOET WORDEN VOOR FEBRUARI 2012 , MAAR HIJ KOST NU AL 127,33 TERWIJL JE EERST EEN TIJDELIJKE CHAUFFEURSKAART KRIJGT OMDAT DE BOORDCOMPUTER KAARTEN NOG NIET BESCHIKBAAR ZIJN…..
BELACHELIJK……

Dutch Dutchman|02.09.13|02:09

130 euro moeten betalen voor mijn nieuwe pas!

mijn werkgever vergoed dit dus niet!

Dank u wel minister.
weer minder te besteden.

Michelle Oorburg|27.11.13|23:07

schandalig dat kan ik niet eens betalen hopen dat mn werkgever wil gaan betalen anders kan ik mn beroep niet eens meer verder uitoefenen aangezien onze minister het zo erg zwaar voor mij persoonlijk maakt. maar ja daar maakt hij zich toch geen zorgen over hij heeft toch een prive chauffeur die hij hoogstwaarschijnlijk niet eens zelf betaalt dus sja bedankt overheid voor deze mes in mn rug