RMC, taxibussen, Kaapverdie

RMC schenkt taxibussen voor leerlingenvervoer Kaapverdië

De Rotterdamse Mobiliteit Centrale B.V. (RMC) schenkt in samenwerking met Stichting Intercambios International vijf 9-persoons taxibussen aan de gemeente Paúl op het eiland Santo Antao in Kaapverdië. De bussen zijn bestemd voor schoolvervoer op dit bergachtig eiland waar kinderen nu nog uren lopen van en  naar school.

De bussen komen van de RMC en zijn verscheept naar Kaapverdië. Ze hebben in Nederland als schoolvervoerbussen gediend. Op 29 oktober is RMC de overdracht vanuit RMC aan burgemeester Vera Helena Pires Almeida van Paúl.

MVO

“De RMC hecht veel waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen”, vertelt woordvoerster Laura Mout. “Rotterdam telt ongeveer 30.000 Kaapverdianen die zich graag inzetten voor de verdere ontwikkeling van Kaapverdië.”

“Deze kinderen krijgen zoals onze Nederlandse kinderen de kans naar school te gaan en zich verder te ontwikkelen met als doel een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het land Kaapverdië. Vanuit het MVO oogpunt is het voor de RMC een project dat wij als Rotterdams bedrijf ondersteunen.”

Zorgvervoer

Naast de leerlingenbussen heeft de RMC ook andere middelen gedoneerd, zoals kleding, schoolspullen en speelgoed. Vanuit het Vervoer op Maat, het vervoer voor mensen met een beperking in Rotterdam, zijn er tientallen rolstoelen naar Kaapverdië verscheept om ook het zorgvervoer een steuntje in de rug te geven.

De RMC vervoert dagelijks 1200 kinderen van en naar school in Rotterdam en omstreken

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.