Connexxion, rolstoelbus, Tribus

Tribus rondt mega-order rolstoelbussen aan Connexxion af

UTRECHT – De firma Tribus heeft de mega-order van Connexxion, bestaande uit 82 rolstoelbussen, in een tijdsbestek van enkele maanden afgerond. De laatste voertuigen zijn inmiddels afgeleverd aan het taxibedrijf. Deze order volgt op de bestelling van 24 rolstoelbussen die Connexxion al eerder bij Tribus plaatste.

De rolstoelbussen zijn uitgevoerd op basis van een Volkswagen Crafter, waarvan 16 met een lange wielbasis en 66 met een korte wielbasis.

TriflexPLUS

Alle rolstoelbussen zijn voorzien van het TriflexPLUS systeem, het rolstoelvastzetsysteem dat volledig is geïntegreerd in de vloer en waarmee rolstoelen gemakkelijk en veilig worden vastgezet. Bovendien is het systeem geheel zelfspannend, waardoor de rolstoel tijdens het rijden vanzelf wordt aangespannen.

De order van Connexxion was voor Tribus de eerste grote order vanuit de nieuwe locatie. Sinds juli 2011 werkt Tribus vanuit de nieuwe vestiging in Utrecht en is er een belangrijke efficiencyslag gemaakt.

Efficiency

Directeur Iddo Verweij van Tribus is blij met de soepele afronding van de opdracht: “We hadden van te voren een aantal efficiency-doelstellingen gesteld in ons nieuwe onderkomen, maar we hadden niet gedacht deze zo snel al te realiseren.”

“Vooral in deze huidige tijd van aanbestedingen met een korte periode tussen gunning en start van het vervoer is snelheid heel belangrijk voor onze klanten. Een doelstelling die uiteindelijk meer dan geslaagd was. Uiteindelijk liepen we zelfs een aantal dagen voor op de planning.” 

Lees ook: Serie-productie rolstoelbussen Tribus in nieuwe vestiging

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Tribus rondt mega-order rolstoelbussen aan Connexxion af”

Henk Schilperoort|03.11.11|21:39

Heel mooi systeem hoor, daar niet van. Alleen is men bij het ontwerpen vergeten, dat met rolstoelen aan de banden ook vaak rommel in de vorm van zand meekomt, wat steeds moeilijker uit de smalle en kleine openingen in de vloer gezogen kan worden. Met alle nadelige gevolgen vandien. Na verloop van tijd, zijn de openingen min of meer verstopt met vuil, waardoor de haken en veiligheidsgordels steeds moeilijker te bedienen worden. Dus een bijpassende zuigmond voor de stofzuiger bijleveren graag.