Joachim Kaarsgaren en Stef Hesselink, CEO BIOS-Groep

BIOS-Groep verlengt Mobitex-contract met RAM Mobile Data

De voertuigen van de BIOS-Groep worden ook de komende jaren aangestuurd via het Mobitex-netwerk. Het personenvervoerbedrijf heeft het Mobitex-contract met RAM Mobile Data voor meerdere jaren verlengd.

Mobitex is een radionetwerk voor mobiele datacommunicatie, ontwikkeld door het Zweedse technologieconcern Ericsson. Het netwerk is ontworpen voor bedrijfskritisch gebruik en zorgt ervoor dat taxibedrijven altijd kunnen communiceren met de dataterminals in de voertuigen. RAM Mobile Data is eigenaar van het netwerk.

Personenvervoerder

Als erkend bijzonder personenvervoerder, verleent BIOS-groep haar dienstverlening vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam. In haar lange bestaan (meer dan 100 jaar) is BIOS-groep uitgegroeid tot één van de grotere spelers in de branche van het personenvervoer in Nederland.

De kernactiviteiten bestaan uit het organiseren, coördineren en uitvoeren van vervoersdiensten, waaronder ambulancezorg en gespecialiseerd personenvervoer. Onder BIOS-groep vallen diverse zelfstandige werkmaatschappijen: AZRR, ZCN Totaalvervoer en BIOS personenvervoer.

Diensten

De groei heeft ertoe geleid, dat BIOS-groep haar diensten verleent vanuit meerdere eigen vestigingen verspreid over de provinciën Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant en Zeeland. 

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.