FNV Taxi, prijs, taxichauffeur, Remko Mast

FNV Taxi reikt prijs ‘Taxichauffeur van het Jaar 2011’ uit

FNV Taxi heeft de ‘Taxichauffeur van het Jaar’ bekend gemaakt. Voor de categorie ‘straattaxi’ won Walter van Peijpe van taxi Gebroeders de Groot uit Leiden. Voor de categorie ‘leerlingenvervoer’ won Erwin Pattipilohy van Taxi van Rhijn uit de Meeren. De prijs is er dit jaar voor het eerst en zal zeker een vervolg krijgen.

“Iedereen zegt altijd: als ik maar een goede chauffeur heb. En daar ben ik het helemaal mee eens.” Dat zei Remko Mast, bestuurder van de bond, op de TaxiExpo 2011 tijdens de uitreiking.

Leerlingenvervoer

Erwin rijdt leerlingenvervoer. De ouders van de kinderen zijn zeer positief over de chauffeur. “Erwin is echt een super lieve, geweldige man,” zegt een van de moeders. “Hij is altijd zo betrokken, geïnteresseerd en bezorgd. Altijd in voor een geintje en heel gezellig. Kortom, hij verdient de titel Taxichauffeur van het Jaar dubbel en dwars.”

Erwin, werkzaam bij Van Rhijn Taxivervoer uit de Meern, blijft zelf bescheiden. “Deze prijs is erg bijzonder, maar komt ook toe aan de begeleidsters die ik meekrijg tijdens de ritten, en aan directeur Martijn van der Kroef. Hij laat mij vrij om extra leuke dingen te doen met de kinderen. Het is belangrijk werk”

Straattaxi

‘Een veelzijdig mens met het hart op de goede plaats.’ Zo wordt Walter getypeerd, de andere winnaar. “Ik ben best trots. Het is mooi als dat soort dingen over jou gezegd worden.”  Volgens Walter, werkzaam bij Taxi de Groot uit Leiden, is het als straattaxichauffeur belangrijk om situaties goed in te schatten.

“Je moet flexibel zijn ten opzichte van een klant en de sfeer goed inschatten.” Walter werkt parttime, want hij is ook gemeenteraadslid voor GroenLinks in Leiden. “Ik doe altijd iets met de dingen die ik meemaak in de taxi,” vertelt hij. “Omdat ik in de politiek zit, stel ik sociale kwesties aan de kaak die ik tegenkom tijdens mijn werk als chauffeur.”

In het verleden is Walter gestart met een kunstproject waarbij hij van iedere rit een foto maakte, met een prachtig resultaat. “Je kunt ook schilderen of schrijven. Doe in ieder gevaal iets, dat maakt het werk ook een stuk spannender.”

Taxichauffeur

Taxichauffeurs hebben veel verantwoordelijkheid en doen belangrijk werk, dat wordt nog te vaak onderschat. Mast: “De Chauffeur van het Jaar is een goed initiatief. Dienstverlening en betrokkenheid is erg belangrijk in de sector, eigenlijk zijn we veel te laat met deze prijs begonnen. Er gaat namelijk niets boven een geweldige chauffeur, dat moet zo blijven. Volgend jaar weer!”

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.