administratie

Curator TaxiDesk: ‘Verslag faillissement over enkele weken’

De boedel van het failliete T-Desk (TaxiDesk) wordt overgenomen door Borrius Beheer BV van TaxiDesk-directeur George Borrius. Dat bevestigt curator L. Lonis van Okkerse & Schop Advocaten. De komende weken onderzoekt hij wat er met de ingehouden, maar niet afgedragen pensioenpremies is gebeurd. De eerste weken waren vooral gericht op een snelle afwikkeling van het faillissement (doorstart).

“Volgens de directie is het faillissement veroorzaakt door een spook uit het verleden (achterstallige premie Pensioenfonds Vervoer van 200.000 euro, red.)”, vertelt Lonis. “Daar houd ik het voorlopig maar op. Snel handelen was belangrijk omdat anders het personeel en klanten kunnen weglopen. De afwikkeling had zelfs iets sneller gemogen.”

Pensioenpremie

Op de vraag wat er dan precies met de ingehouden pensioenpremies is gebeurd, antwoordt hij: “Dat zal ik de komende weken gaan onderzoeken in de administratie. In mijn eindverslag zal ik daarover een definitief oordeel vellen.”

De hoogte van de overnamesom zal eveneens over enkele weken in zijn openbare eindverslag aan de rechtbank in Zwolle en op de website van Okkerse & Schop Advocaten gepubliceerd worden, zo kondigt Lonis aan. Voor het personeel betekent het in ieder geval een zo goed als geruisloze doorstart.

Boedel

Er hebben zich volgens de curator geen andere partijen dan de voormalige eigenaar gemeld met een serieus bod op de boedel (goodwill, personeelsbestand, bedrijfsnaam, etc). Als eventuele geïnteresseerden niet op de hoogte waren van het faillissement, is dat volgens hem hun eigen verantwoordelijkheid.

“Ik ga als curator niet iedereen aanschrijven”, aldus Lonis. “De partijen die zich wel gemeld hebben, hebben geen serieus bod gedaan.” Daar hebben ze volgens hem wel voldoende gelegenheid voor gekregen.

Pensioenfonds Vervoer

Eigenaar Borrius liet eerder al weten dat het faillissement wat hem betreft voorkomen had kunnen worden als het Pensioenfonds Vervoer hem een jaar de tijd had gegeven om de achterstallige premie in te lossen. Het pensioenfonds wilde echter dat hij de schuld binnen 6 maanden volledig afloste.

Bart Pals

Lees ook: Vakbond FNV verbolgen over snelle doorstart TaxiDesk

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Curator TaxiDesk: ‘Verslag faillissement over enkele weken’”

paul|15.12.11|18:09

Ik denk dat ik ook maar eens een tijdje geen rekeningen meer betaal… Steek het geld in mijn zak, laat me failliet verklaren en de rekeningen door de maatschappij betalen. Daarna koop ik alles weer heel goedkoop terug en haal hetzelfde geintje nog een keer uit… Daarna koop ik alles weer goedkoop terug en… Kijk, dat is pas zakkenvullen! Bedankt voor deze tip!

Taximan|15.12.11|20:18

Dit mag toch niet mogen, je reinste oplichterij ! hi hi ha ha stond er bij en keek erna …..

ikke|28.12.11|01:33

hoe zit het met het loon die voor tdesk werkte krijgen dus mooi niks nog door zo’n currator