Piet Verstraaten, Frank Krebbers

Verstraaten BT boort nieuw segment aan voor VIP-vervoer

Het personenvervoerbedrijf is één van de grootste vervoerders en ritregisseur voor de zakelijke markt in Nederland. Om het ritaanbod nog verder uit te breiden heeft Verstraaten Business Travel uit Venray een zeer exclusieve VIP-bus laten bouwen. Kosten: zo’n 100.000 euro exclusief btw en bpm. Uniek concept in Nederland: andere taxibedrijven kunnen deze zeer luxe VIP-bus ook huren.

Directeur Piet Verstraaten weet als geen ander dat bij belangrijke zakelijke klanten, zoals grote bedrijven en sommige overheidsinstellingen, vrijwel alleen de kwaliteit telt. Hij heeft daarom persoonlijk de Mercedes Sprinter om laten bouwen tot iets bijzonders. Volgens een eigen ontwerp.

Exclusieve VIP-bus

De luxe bus is uitgevoerd met lederen verstelbare fauteuils, 2 x LED beeldschermen 22 inch, audio installatie met CD/DVD/USB en HDMI aansluitingen, onboard WIFI, 12 volt en 220 volt aansluitingen, climate control, standkachel, koelkast, elektrisch uitklapbare tafeltjes, houten theatervloer, privacy glas, navigatiesysteem, achteruitrijcamera, luchtuitstroomopeningen en leeslampjes per zitplaats, dag- en nachtverlichting, cup-holders, elektrisch uitklapbare instaptrede en ruime bagageruimte.

Om als taxibedrijf helemaal zelf een dergelijk voertuig met een rendabele bezettingsgraad in te zetten, is vrijwel onmogelijk. Daarvoor moet je zo’n beetje de hele Nederlandse markt bedienen. “Het is echt een niche”, zegt Verstraaten. “We hebben berekend dat de markt voor dit soort voertuigen in de Benelux bestaat uit zo’n 10 stuks per jaar.”

Taxibedrijf

Verstraaten BT biedt daarom collega-taxibedrijven de mogelijkheid om de bus ook in te zetten voor hun eigen klanten. Voorwaarden: minimaal 4 uur en inclusief chauffeur van Verstraaten. Doelgroep: taxibedrijven uit heel Nederland wiens klanten een zeer exlusieve VIP-bus wensen, maar die zelf een dergelijke investering niet kunnen of willen doen.

Het personenvervoerbedrijf gaat iedere aanvraag wel eerst analyseren of het voertuig met chauffeur hiervoor ingezet kan worden. “Het moet bijvoorbeeld gaan om een buitenlandse degelatie, jubilarissen, site-seeing, stadtours, evenementen of beurzen voor VIP’s. Hij is niet bedoeld voor particulier vervoer als studentenfeestjes”, noemt de directeur op. “We willen het wel exclusief houden.”

Tarief

De huurprijs ligt ongeveer 25% hoger dan die van een normale taxibus. Het taxibedrijf die de bus wil huren kan vervolgens zelf zijn eigen marge aan de klant doorbereken.  “Voor dit soort VIP-ritten gelt het wettelijke maximumtarief taxi niet”, vertelt Verstraaten. “En hij moet er zelf natuurlijk ook wat aan verdienen. Maar het belangrijkste is dat collega’s op deze manier ook een dergelijke rit aan kunnen bieden aan hun eigen klanten.”

Verstraaten Business Travel is een van de grootste personenvervoerbedrijven in de Nederlandse zakelijke markt. Het bedrijf heeft daarvoor zelf 60 taxivoertuigen. Omdat Verstraaten voor een groot deel van de ritten als regisseur optreedt, gebruikt de personenvervoerder ruim 15 regionale en 100 plaatselijke onderaannemers door heel Nederland.

Kwaliteit onderaannemers

Om de kwaliteit van de onderaannemers te bewaken voert Verstraaten Personenvervoer audits uit.   “Zij voldoen allemaal aan onze kwaliteitseisen voor het zakelijk vervoer”, legt Verstraaten uit. “Zo beschikken zij over nette auto’s zonder taxibord, bij voorkeur Mercedes E-Klasse of gelijkwaardig, niet ouder dan 3 of 4 jaar, chauffeur in een donker pak die vloeiend Nederlands en Engels spreekt.”

“We zijn vooral trots op ons boekingssysteem”, vertelt Verstraaten. “Dat hebben we zelf ontwikkeld. Onze klanten kunnen via een centraal punt ritten aanvragen, wij verzorgen de planning en eventueel de combinaties. Uniek is dat het boekingssysteem klantspecifiek kan worden ingericht met betrekking tot de reservering, uitvoer en facturatie van de ritten, welke tot op afdelingsniveau kunnen worden uitgesplitst.”

Ritten

Het bedrijf uit Venray omvat 150 FTE en heeft naast de 60 taxivoertuigen ook nog 45 koerier-voertuigen en 12 rouwambulances voor uitvaarten. Het totaal aantal ritten is zo’n 700 tot 800 per dag, waarvan de helft zelf uitgevoerd wordt. 

Wil je als taxibedrijf deze exclusieve VIP-bus huren? Kijk hier voor meer informatie.

Bart Pals

VIP-bus, Verstraaten, Business Travel

VIP-bus, Verstraaten, Business Travel

VIP-bus, Verstraaten, Business Travel

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “Verstraaten BT boort nieuw segment aan voor VIP-vervoer”

ad van zandvoort|26.01.12|20:05

goede avond, met belangstelling heb ik het artikel gelezen over uw VIP bus, , in het kort. ben een ex kapitein grote handelsvaart, 30 jaar gevaren, sinds 3 jaar heb ik een klein taxibedrijfje in Eindhoven, doe dit met een mercedes r, die inmiddels 2 jaar oud is.
mijn klanten zijn voornamelijk Mckenzy Amsterdam en Frankfurt, Om een inschatting te maken, ik rij 100.000 km per jaar
Is het mogelijk om dezelfde bus te kopen en onder uw vlag te opereren, uw naam , uw eisenpakket, uw service..

Piet Verstraaten|30.01.12|14:07

U kunt altijd met mij contact opnemen zodat we hierover van geachten kunnen wisselen.
Wie weet wat er uit komt.

Groet

Piet Verstraaten

Taxiinarnhem|02.02.12|13:53

Mooi initiatief!
Wens jullie veel succes met de VIP bus.

J.R. du Rieu|24.02.12|19:36

Geachte heer Verstraaten .

Uw nieuwe bus ziet er zeer mooi uit . De klanten waarderen uw mercedessen rij als chauffeur voor en onderaan nemer van u . De klanten zijn zeer te spreken ook over
uw andere nieuwe mercedessen. veel succes met uw Vip bus.

Hoogachtend.

Ruud du Rieu.

Tom|15.03.12|20:08

Interessant artikel, en een interessant bedrijf. De bus ziet er van binnen inderdaad geweldig uit. Zonde alleen dat ie dan komt in “oops, ze zijn de kleur vergeten” grijs…. Ipv netjes zakelijk zwart of donkerblauw??
Ik bedoel:
http://static.autoblog.nl/images/wp2010/Mercedes_Sprinter_450.jpg
Zeg nou zelf… Maar inderdaad veel succes met de VIP bus!

ibrahim|02.06.12|17:10

ik had een vraagje over jullie grootse bus hoeveel die kost en of dat daar alle stoelen uitkunenen ja of nee