FNV Logo

FNV vraagt faillissement aan voor taxibedrijf Tabotax

Vakbond FNV heeft faillissement aangevraagd voor Tabotax uit het Groningse Eenrum. De bond verwacht niet dat haar vordering op het bedrijf betaald wordt. “We willen hiermee voorkomen dat de schulden aan de 14 taxichauffeurs nog verder oplopen”, licht Pieter Beuzenberg van FNV toe.

De FNV-leden hebben nog een vordering van enkele tienduizenden euro’s op het taxibedrijf. “Het gaat om achterstallig loon en een vordering van het ongeldig verklaarde faillissement van vorig jaar”, zegt Beuzenberg.  Hij verwacht dat het geld niet betaald gaat worden. “De chauffeurs hebben hun salaris van januari nog steeds niet gehad. Ook het salaris van december wordt in delen betaald.”

Schuldeiser

FNV heeft een deurwaarder ingesteld voor de vordering. Beuzenberg: “We hebben begrepen dat er nog meer schuldeisers zijn. Hij verwacht dat er een grote kans is dat de vordering niet volledig geïnd zal worden. Daarom hebben faillissement aangevraagd. Want de chauffeurs kunnen zonder salaris gewoon niet in hun levensonderhoud voorzien.”

Vorig jaar is Tabotax voortgekomen vanuit Taxibedrijf Batterman. Die had zichzelf failliet laten verklaren, maar dat is later ongeldig verklaard door de rechter. Reden daartoe is dat er volgens de rechter sprake was van een doorstart. Alle activiteiten en bezittingen waren nog voor het faillissement overgebracht in de nieuwe BV Tabotax.

UWV

“Dat heeft ertoe geleid dat het UWV de reeds betaalde faillissementsuitkering aan chauffeurs terugvordert”, zegt Beuzenberg. “Daarom hebben we zo’n grote vordering op het bedrijf. Als het faillissement over Tabotax wordt uitgesproken en de schuld is nog niet voldaan, zullen we proberen de bestuurders hoofdelijk aansprakelijk te stellen.”

Tabotax rijdt diverse soorten contractvervoer in onderaanneming. Het bedrijf zegt nog geen officieel bericht te hebben ontvangen van de faillissementsaanvraag. Wel staan de taxi’s inmiddels stil en is al het vervoer overgedragen aan de hoofdaannemers.

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “FNV vraagt faillissement aan voor taxibedrijf Tabotax”

Patrick Middel|09.02.12|16:16

Hallo, ik ben een van die chauffeurs die een vordering heeft op Tabo Tax. Ik kan jullie vertellen dat door deze hele situatie, vlink wat problemen zijn onstaan bij mij en m’n collega’s. Het is erg dat een werkgever als deze niet zijn verantwoordelijkheid neemt ten aanzien van zijn werknemers. Batterman en Brugman rekken de boel Simpel en alleen omdat het geld weg is, of omdat hij het verkeerd besteed. Ik hoop dat wij krijgen waar we recht op hebben, en dat zij hetzelfde meemaken als ons!!!!!!

Mark de Vries|16.02.12|10:47

Wat ik niet snap is dat er nog jongens voor hem rijden. Ik zie ze nog vaak bij de weg. Batterman is de afgelopen jaren al drie keer failliet gegaan. Je zou verwachten dat iedereen nu wel snapt dat dit geen echt taxibedrijf is, waar je als chauffeur wil werken.

jack|22.02.12|15:56

Het is helemaal een vreemde zaak .. afgelopen week waren ineens alle auto’s her en der verstopt geweest en de lichtbakken van de wagens gehaald .. afgelopen carnavalsweekend en ook nu zie je de tabo taxi wagens weer rijden maar nu zonder lichtbakken

Jaap|26.02.12|08:17

Zij rijden nog, zonder lichtbakken! Autos verstopt 2 stuks Wenakker,Eenrum Ford bus en VW en nog een op Akkers, Eenrum. Zal wel straks ingezet worden voor nieuwe BV Eenrumtax

http://www.bedrijvenpagina.nl/info/Eenrum/Vervoer—Taxis/EENRUMTAX-BV/2577297/17bf473b

Mark de Vries|27.02.12|12:00

Alweer een nieuwe BV? Trouwens, de oude wagens horen toch gewoon bij de handel van de oude BV? Kan hij ze wel verstoppen, maar de kentekens zijn bekend. Als hij de wagens niet kan leveren aan de curator moet Batterman eerst aangifte doen van vermissing/diefstal.

Maar niet te geloven dat hij vor de zoveelste keer weer begint. Je zou toch zeggen dat hij nu wel weet dat het niet uit kan.

Mark de Vries|27.02.12|12:03

Die BV Eenrumtax stond heel even geregistreed op Battermans adres waar ook Tabotax zat. Nu zit Eenrumtax ineens in Oldenzijl op een adres waar ook allerlei andere vage bedrijfjes zitten. Als ik de curator/FNV was zou ik maar eens gaan kijken of de inventaris van Tabotax niet ineens opduikt in Oldenzijl.