connexxion, kantoor

Failliet Medi Expresse toch niet volledig naar Connexxion

Het failliete taxibedrijf Medi Expresse gaat toch niet in zijn geheel over naar Connexxion. Een afspraak die door curatoren was gemaakt, is door verzet van enkele huisartsenposten niet doorgegaan. De huisartsen doen liever zaken met andere aanbieders.

Dat is jammer, vindt bestuurder Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen: “Het bod van Connexxion voor een doorstart omvatte een baangarantie voor 90 procent van de medewerkers. Nu zullen meer mensen hun baan kunnen kwijtraken, en ook de mensen die op het hoofdkantoor werkzaam waren, verliezen hun baan. En ook in de regio kunnen werknemers hun baan kwijt raken.” Bij het bedrijf waren zo’n 150 werknemers in dienst.

Huisartsenvervoer

Medi Expresse vervoerde huisartsen naar patiënten en de chauffeurs hielpen ook bij enkele medische handelingen. Connexxion neemt nu alleen het contract over dat Medi Expresse had met de huisartsenpost in Zeeland. De huisartsenpost in Venlo gaat in zee met Medical Assistance International uit Barneveld, Lelystad met Medi Taxi uit Badhoevedorp. Welke vervoerder het contract van huisartsenpost Hellegat overneemt, is nog niet bekend.

“Voor de meeste chauffeurs verandert er niet zoveel,” zegt Van Rijssel, “Ze krijgen een andere werkgever en die zal misschien andere contractvoorwaarden gaan stellen dan Medi Expresse. Of daar ook een baangarantie bij zit, dat wordt afwachten.”

Chauffeurs voor de huisartsenposten vallen onder de CAO Taxivervoer.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Failliet Medi Expresse toch niet volledig naar Connexxion”

Paul|26.02.12|07:52

Voor zover ik weet gaan de medewerkers in Den Haag over naar de doktersnachtdienst. Ze vallen dan niet meer onder de Taxi CAO maar onder die van de huisartsen. En inderdaad veranderen de contracten dan aanzienlijk. De toelages zijn misschien wel beter, maar in veel gevallen wordt een lager loon geoffreerd. Je kunt daar op veel manieren naar kijken maar het tast toch de basis aan. Maar werk is werk en ik wens onze collega’s veel succes.