rechtbank, uitspraak

Taxi-ondernemer krijgt werkstraf voor fraude met rittenstaten

Een voormalige taxi-ondernemer uit Delfzijl is veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur vanwege fraude met rittenstaten. Hij  had van 1969 tot 2008 een taxibedrijf met vestigingen in Groningen en Appingedam.

De taxi-ondernemer heeft in 2007 nagelaten om honderden rittenstaten op te nemen in zijn administratie. De ritten waren wel geregistreerd in de taximeter.

Controle

De rechtbank spreekt van een strafbaar feit omdat controle achteraf op afgelegde ritten en de inkomsten daaruit altijd mogelijk moet zijn, meldt RTV Noord.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “Taxi-ondernemer krijgt werkstraf voor fraude met rittenstaten”

Sandra|24.03.12|10:05

Had het ook een ritstaat uit een basis BCT kunnen zijn?.. want als je geen rit en rit gegevens in die BCT aanmeld , moet namelijk handmatig, is dit achteraf oncontroleerbaar, zit ook geen stoel of zit contacten aan een bct. De bct is ook op een andere manier te misleiden waardoor opgeslagen gegevens onbetrouwbaar zijn.
Daar komen helaas bedrijven achter als er een ” proces ” geweest is , waarbij een bct is gebruikt. In onze klantenkring is vernomen dat een rechter gehakt van de bct maakt.

Duco Douwstra|24.03.12|11:36

Beste Sandra, Ik geniet altijd van mensen met visie en in het bijzonder van vrouwen met visie. Zoals je weet maak ik al ruim 7 jaar gehakt van de BCT de rechter hoeft er alleen nog maar balletjes van te draaien dan kunnen ze zo in de soep :-}} . Kennelijk konden de rit gegevens achteraf nog uit de meter gehaald worden, dus wel controleerbaar. Als de belastingdienst de handmatig bedienbare BCT goed blijft keuren, dan is het feest voor de fraudeurs.

Duco Douwstra|24.03.12|19:23

De belastingdienst gaat dus straks de gegevens goedkeuren die uit de onbetrouwbare BCT komen. Dus onbetrouwbare chauffeurs voeren hun onbetrouwbare gegeven in, in de onbetrouwbare BCT en de fiscus keurt deze goed. In de BCT vergaderingen vanaf 2006 tot pl/min 2009 (daarna mocht ik deze vergaderingen niet meer bijwonen) is duidelijk afgesproken en door het KNV als eis gesteld dat de BCT nooit meer mocht gaan kosten dan € 750,– netto. Wie heeft er al 1 werkende BCT gezien voor deze prijs?

piet|02.04.12|19:55

even een vraag ? wat moeten wij nu doen met al die bonnetjes die uit de printer komen ,?
ik raak ze niet kwijt aan de klant . nog iets anders je kan met een rolletje + – drie weken doen dan is de rol leeg , wordt dat ook nog een kostbaar iets .

Bollebas|03.04.12|13:47

Beste piet,

Je kan de er een nieuwe rolletje van maken (binnenstebuiten) en je kan het zo weer in je printer stoppen :-)

Gerard Reijnders|21.01.13|21:08

bij mij duurt een rolletje in de printer maanden Ik heb een digitax printer , Het gaat als volgt:
Er zit een aan en uitknop aan Aan het einde van de rit vraag je wilt u een bonnetje, Zegt de klant ja ze je de printer aan , drukt knop 4 in en de gegevens van de laatst gereden rit worden geprint Hoe simpel kan het leven zijn Minder papier gebruikt (goed voor het milieu) en mijn portemenee

Taxi-ondernemer krijgt werkstraf voor fraude met rittenstaten | TaxiPro
rechtbank, uitspraak

Taxi-ondernemer krijgt werkstraf voor fraude met rittenstaten

Een voormalige taxi-ondernemer uit Delfzijl is veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur vanwege fraude met rittenstaten. Hij  had van 1969 tot 2008 een taxibedrijf met vestigingen in Groningen en Appingedam.

De taxi-ondernemer heeft in 2007 nagelaten om honderden rittenstaten op te nemen in zijn administratie. De ritten waren wel geregistreerd in de taximeter.

Controle

De rechtbank spreekt van een strafbaar feit omdat controle achteraf op afgelegde ritten en de inkomsten daaruit altijd mogelijk moet zijn, meldt RTV Noord.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “Taxi-ondernemer krijgt werkstraf voor fraude met rittenstaten”

Sandra|24.03.12|10:05

Had het ook een ritstaat uit een basis BCT kunnen zijn?.. want als je geen rit en rit gegevens in die BCT aanmeld , moet namelijk handmatig, is dit achteraf oncontroleerbaar, zit ook geen stoel of zit contacten aan een bct. De bct is ook op een andere manier te misleiden waardoor opgeslagen gegevens onbetrouwbaar zijn.
Daar komen helaas bedrijven achter als er een ” proces ” geweest is , waarbij een bct is gebruikt. In onze klantenkring is vernomen dat een rechter gehakt van de bct maakt.

Duco Douwstra|24.03.12|11:36

Beste Sandra, Ik geniet altijd van mensen met visie en in het bijzonder van vrouwen met visie. Zoals je weet maak ik al ruim 7 jaar gehakt van de BCT de rechter hoeft er alleen nog maar balletjes van te draaien dan kunnen ze zo in de soep :-}} . Kennelijk konden de rit gegevens achteraf nog uit de meter gehaald worden, dus wel controleerbaar. Als de belastingdienst de handmatig bedienbare BCT goed blijft keuren, dan is het feest voor de fraudeurs.

Duco Douwstra|24.03.12|19:23

De belastingdienst gaat dus straks de gegevens goedkeuren die uit de onbetrouwbare BCT komen. Dus onbetrouwbare chauffeurs voeren hun onbetrouwbare gegeven in, in de onbetrouwbare BCT en de fiscus keurt deze goed. In de BCT vergaderingen vanaf 2006 tot pl/min 2009 (daarna mocht ik deze vergaderingen niet meer bijwonen) is duidelijk afgesproken en door het KNV als eis gesteld dat de BCT nooit meer mocht gaan kosten dan € 750,– netto. Wie heeft er al 1 werkende BCT gezien voor deze prijs?

piet|02.04.12|19:55

even een vraag ? wat moeten wij nu doen met al die bonnetjes die uit de printer komen ,?
ik raak ze niet kwijt aan de klant . nog iets anders je kan met een rolletje + – drie weken doen dan is de rol leeg , wordt dat ook nog een kostbaar iets .

Bollebas|03.04.12|13:47

Beste piet,

Je kan de er een nieuwe rolletje van maken (binnenstebuiten) en je kan het zo weer in je printer stoppen :-)

Gerard Reijnders|21.01.13|21:08

bij mij duurt een rolletje in de printer maanden Ik heb een digitax printer , Het gaat als volgt:
Er zit een aan en uitknop aan Aan het einde van de rit vraag je wilt u een bonnetje, Zegt de klant ja ze je de printer aan , drukt knop 4 in en de gegevens van de laatst gereden rit worden geprint Hoe simpel kan het leven zijn Minder papier gebruikt (goed voor het milieu) en mijn portemenee