taxibord, taxi, daklicht

Taxi-ondernemer pleegt miljoenenfraude met zorgvervoer

Een 49-jarige man uit Driebruggen is deze week aangehouden op verdenking van oplichting en valsheid in geschrifte. Hij is eigenaar van een taxibedrijf en wordt ervan verdacht taxiritten te hebben gedeclareerd bij een zorgverzekeraar die hij feitelijk niet gereden heeft. De verdachte heeft hierdoor ten onrechte van een zorgverzekeraar een bedrag van ruim 1.2 miljoen euro ontvangen.

De eigenaar van het taxibedrijf vervoerde tussen 2006 en 2010 patiënten naar diverse ziekenhuizen, zowel binnen als buiten de regio. Het betrof hier patiënten met een lichamelijke handicap, maar ook mensen met een levensbedreigende ziekte.

Taxiritten

De declaraties van de taxiritten werden via het taxibedrijf bij een zorgverzekeraar ingediend. Hierbij werden declaratieformulieren valselijk opgemaakt door de man. Het aantal ritten, alsmede de reden voor die ritten werd gewijzigd of aangepast.

Inmiddels heeft de zorgverzekeraar aangifte gedaan van oplichting en valsheid in geschrifte. Ook heeft de zorgverzekeraar beslag laten leggen op het vermogen van de verdachte, zoals auto’s, zijn woning en bankrekeningen, meldt de Divisie Regionale Opsporing van Politie Hollands Midden.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Taxi-ondernemer pleegt miljoenenfraude met zorgvervoer”

piet goedkoop|13.04.12|19:17

Wat ik niet begrijp dat dit zolang heeft kunnen aanhouden , dat er niet eerder een belletje is gaan rinkelen bij die zorgverzekerings maatschappijen dit is oorzaak te weinig controle op declaraties , maar dat gelt ook bij declaraties zorg behandelaars die schrijven ook met een vork !!!
De hele maatschappij is een grootte pijpkaneel
iedereen zuigt eraan en krijgt zijn deel !!!