connexxion, kantoor

Jaarcijfers Connexxion: 14 miljoen winst, omzet 1,1 miljard

Connexxion heeft in 2011 een nettowinst geboekt van 14 miljoen euro. De omzet bedroeg 1.091 miljoen euro. Connexxion Taxi Services en Tours hebben een iets lagere omzet genoteerd, bij Tours met name als gevolg van de economische teruggang. Dat meldt Connexxion in het jaarverslag.

Het onderdeel Taxi van Connexxion is met 4200 voertuigen het grootste taxibedrijf van Nederland. Wat precies de omzet en winst voor de taxi-divisie bedraagt, wil Connexxion niet vertellen. “Dat vermelden we niet apart omdat de divisies OV en Taxi in 2011 samen zijn gevoegd”, zegt woordvoerster Danielle Meijne.

Aanbestedingen

Van de 77 aanbestedingen (en verlenging van aanbestedingen) waarop Connexxion Taxi Services in 2011 inschreef, werden er 27 gewonnen. Dit is 51% van de totale omzet die wordt aanbesteed.

Connexxion heeft de contracten voor regionaal taxivervoer in Twente gewonnen. Bovendien werd het contract voor Leerlingenvervoer in Utrecht, Gooi & Vechtstreek en Amsterdam aan Connexxion gegund. Verder werd het Valys-contract met een jaar verlengd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Overnames

In 2011 heeft Connexxion Taxi Services, Tours en Ambulancezorg enkele acquisities gedaan. Connexxion Ambulancezorg heeft Witte Kruis Holding B.V. in Den Haag overgenomen.  Taxi Blaakman in Vlissingen is in 2011 door Connexxion Taxi Services overgenomen. Verder heeft Connexxion Taxi Services in 2011 de activiteiten van De Hollandse Vervoert/Zeevang Taxi’s overgenomen.

Voor de overnames is in totaal 5,9 miljoen euro betaald, meldt het jaarverslag.

Openbaar Vervoer concessies

De omzet bij de divisie Ambulancezorg is gestegen, voornamelijk als gevolg van acquisities. De daling van omzet in de divisie Openbaar Vervoer is voornamelijk het gevolg van het aflopen van openbaar vervoer concessies.

In 2011 won Connexxion Openbaar Vervoer de aanbesteding van de nieuwe concessie van de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Onder de merknaam Breng zal Connexxion ook na 9 december 2012 voor tien jaar het openbaar vervoer in de Stadsregio Arnhem Nijmegen verzorgen.

Connexxion

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft op 3 november 2011 de gunning van Bestuur Regio Utrecht (BRU) opnieuw geschorst. Als gevolg hiervan heeft BRU besloten opnieuw te gaan aanbesteden. Dit betekent dat Connexxion tot minimaal 8 december 2013 het openbaar vervoer blijft verzorgen in Regio Utrecht.

In 2011 liet het aantal reizigers voor bus- en treinvervoer, na correctie voor concessiewisselingen, een lichte daling van 2,4% zien. De grootste groei werd bereikt op de Valleilijn, gevolgd door IJsselmond, Amstelland Meerlanden (incl. Zuidtangent), Almere (stad- en streekvervoer) en Voorne-Putten.

Lees ook: Lichte omzetgroei voor divisie Taxi van Connexxion

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Jaarcijfers Connexxion: 14 miljoen winst, omzet 1,1 miljard”

Rodney|03.05.12|10:39

Als ik goed kan rekenen is het iets meer als 1% winst op de omzet. Wat een resultaat. Ze willen niks zeggen over de winst/ verlies cijfers in de taxibranche v/h bedrijf?