EU, Europa, ESF

ESF-subsidie voor taxibranche stopt per 31 juli 2012

De subsidieregeling van het Europees Sociaal Fonds (ESF) voor opleidingen binnen de taxibranche stopt per 31 juli 2012. Er is geen nieuw budget door Brussel beschikbaar gesteld. Taxibedrijven die nog van de subsidie gebruik willen maken, moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers vóór die tijd de opleiding gevolgd en eventueel bijbehorend examen afgelegd hebben.

Maximaal 40% van opleidings- en examenkosten worden gesubsidieerd door het ESF. Het gaat om opleidingen gericht op de taxi- en de touringcarbranche.

Opleiding

Als werknemers nog voor 31 juli met een opleiding willen starten, dan zal dit op heel korte termijn moeten gebeuren. “Wij raden taxibedrijven aan om goed naar de doorlooptijd en planning van de opleiding en het examen te kijken”, adviseert Sociaal Fonds Taxi.

“De subsidie aanvragen kunnen zij tot 31 augustus indienen, alle subsidie aanvragen die na deze datum bij ons binnen komen kunnen wij helaas niet meer behandelen.”

Subsidie

Meer informatie op www.sociaalfondstaxi.nl. Heeft u nog vragen over de subsidieregelingen, dan kunt u deze stellen via: esf@sociaalfondstaxi.nl

Lees ook: ESF-subsidie nu ook beschikbaar voor MBO taxi-opleidingen

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.