leerlingenvervoer

60 + Chauffeur uitermate geschikt voor leerlingenvervoer

Het leerlingenvervoer is gebaat bij betrouwbare en consistente chauffeurs die flexibel inzetbaar zijn. 60 Plussers blijken het best aan deze voorwaarden te voldoen en worden steeds meer voor het leerlingenvervoer ingezet. Dat zegt Bart Luters van Aethon Taxipersoneel.

Leerlingenvervoer is een belangrijk en groot onderdeel van het taxibedrijf. Het vinden van geschikte chauffeurs is daarentegen niet altijd even eenvoudig. Omdat deze chauffeurs enerzijds verantwoordelijk zijn voor de leerlingen en anderzijds het visitekaartje zijn van het taxibedrijf.

Vervanging

Bij eventuele vervanging van eigen chauffeurs wegens ziekte, vakantie of andere redenen ziet de taxiondernemer het liefst ook steeds dezelfde chauffeur en niet elke dag een andere. Daar tegenover staat dat de chauffeur in kwestie relatief weinig uren kan worden aangeboden en deze uren tevens gebroken zijn, waardoor het vinden en behouden van de gewenste chauffeurs niet gemakkelijk is.

Vertrouwen

Volgens Bart Luters van Aethon ligt de oplossing in het inzetten van de 60+ chauffeur. “Juist voor het leerlingenvervoer is voorspelbaarheid en vertrouwen erg belangrijk, daarom is een vaste vertrouwde chauffeur met geduld, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en veel levenservaring voor een schoolroute essentieel. Aethon Taxipersoneel werft, selecteert en leidt 60+ chauffeurs op waardoor ze in bezit zijn van de chauffeurspas en indien nodig aanvullende certificaten.”

Pool

“Onze 60+ chauffeurs hebben hun hele leven gewerkt en willen nu graag enkele uren blijven werken voor de sociale contacten, het maatschappelijk belang en een leuke bijverdienste. Het taxibedrijf kan zo beschikken over een pool van gediplomeerde en betrouwbare chauffeurs, inzetbaar wanneer ze nodig zijn.” 

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “60 + Chauffeur uitermate geschikt voor leerlingenvervoer”

J.Koningstein|31.05.12|16:29

Ik heb geprobeerd te solliciteren, maar het blijk een sollicitatie formulier voor studenten te zijn,
Zijn er nog studenten van 60+ ?

Mieke|04.06.12|10:34

Maak toch vaak mee dat oudere chauffeurs geen zin meer hebben in een bus met 8 blagen met gedragsproblemen. Net zo als dat dat voor studenten geen makkelijke opdracht kan zijn. Dus of dit idee van deze mijnheer nou echt gaat werken?

Ik denk van niet.