fnv bondgenoten, kantoor, vakbond

FNV Bondgenoten houdt landelijke OR-dag voor taxibranche

FNV Bondgenoten houdt op maandag 24 september een speciale dag voor OR-leden (ondernemingsraad) in de taxibranche. De dag bestaat uit een afwisselende, leerzame en interactieve dag met op maat gesneden workshops voor de taxibranche waarmee de OR-leden verder kunnen. Locatie is BCN Nieuwegein.

OR-leden kunnen praten met hun collega’s en horen hoe zij ‘het’ doen. Ook kunnen er vragen gesteld worden aan de taxiconsulent, vakbondsbestuurder of adviseur. En er valt interessant informatiemateriaal voor ondernemingsraden te bekijken.

Workshops

1. Opstarten van een ondernemingsraad
Wat kan een Ondernemingsraad betekenen binnen jouw bedrijf. Hoe pak je de oprichting aan. Welke ondersteuning biedt de bond.
2. Privacy van de taxichauffeurs
In veel taxi’s zit een GPS-systeem. Wat gebeurt er met jouw personeelsgegevens. Kan de ondernemingsraad daar wat in betekenen. Hoe pak je zoiets aan?
3. Onderhandelen met de werkgever
Je hebt natuurlijk een positie vanuit de wet. Maar onderhandelen is ook een vaardigheid idee je moet leren. Met deze workshop zet je als OR een stap vooruit.
4. Contact met de collega’s
Je spreekt meestal maar een paar collega’s. Hoe bereik je dan die andere collega’s? En wanneer is dat belangrijk. Hoe schep je ook vertrouwen en wie vertrouw je zelf.
5. Hanteren van de Taxi Cao
Wat moet je als OR-lid weten van de TaxiCao. Welke vragen stellen mensen veel. Hoe kun je daarop samenwerken met de bond
6. Roosters en werktijden
Hoe krijg je als OR daar grip op. Want de werkgever regelt het vaak met individuen, zo lijkt het. Wat zijn dan betere roosters die ook rekening houden met je privéleven.
7. Samenwerken in de ondernemingsraad
In de OR wil je eigenlijk dat iedereen goed meedoet, en mensen niet langs elkaar heen praten. Zodat je écht invloed hebt.
8. Vervoerscontracten en reorganisatie
Een vervoerscontract is belangrijk voor de hoeveelheid werk van jouw bedrijf. Het verlies van zo’n contract leidt gauw tot een reorganisatie. Wat is het belang om daarbij als OR betrokken te zijn – en hoe vul je dat in.

Het wel of niet doorgaan van de workshops is afhankelijk van het aantal deelnemers. Alleen de workshops waarvoor voldoende belangstelling bestaat gaan door.

Klik hier voor het aanmeldformulier

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “FNV Bondgenoten houdt landelijke OR-dag voor taxibranche”

M. Vermeer|15.07.12|08:01

Een gewone eenvoudige adreswijziging vragen ze ruim 140 euro voor, klacht over ingediend, vervolgens word er verwezen naar een wetsbesluit bla bla bla.
Het is werkelijk schandalig!