Connexxion, taxichauffeurs, certificaat

Nieuwe taxichauffeurs krijgen certificaat van Staatssecretaris

Acht kersverse taxichauffeurs uit Enschede hebben zaterdag hun certificaat ontvangen van Staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Het gaat om voormalig langdurig werkelozen die in dienst treden bij Connexxion. Ze gaan rijden voor het leerlingenvervoer in Enschede.

De staatssecretaris, wethouder Jeroen Hatenboer en Peter-Paul Witte van Connexxion reikten de chauffeurs een certificaat uit om hun afgeronde opleidingen en het (her)intreden op de arbeidsmarkt te markeren. De plaatsingen zijn het resultaat van bemiddeling in het kader van de pilot loondispensatie.

Taxichauffeurs opleiden

De gemeente Enschede en Connexxion Taxi Services hebben vorig jaar afgesproken een aantal langdurig werklozen op te leiden tot taxichauffeur. Connexxion en de gemeente verzorgden gezamenlijk de selectie uit het bestand van langdurig werklozen. De Connexxion Academy heeft aansluitend de opleiding verzorgd. Nu gaan deze nieuwe chauffeurs aan de slag bij Connexxion.

Met de overhandiging van een certificaat is een proefproject van de gemeente Enschede en Connexxion afgerond, waarbij beide partijen zich verplichtten langdurig werklozen kans op een baan te geven. Tijdens de bijeenkomst hebben de gemeente Enschede en het Connexxion Taxi Services de intentie uitgesproken hun samenwerking op dit gebied voort te zetten.

Werklozen

Peter-Paul Witte, chief human resource officer van Connexxion: “Connexxion is onderdeel van de samenleving en wij doen er veel aan om maatschappelijk betrokken te zijn, onder andere door ons in te zetten om langdurig werklozen aan een baan te helpen” .

Via de pilot loondispensatie die in Enschede sinds maart 2011 loopt hebben 110 langdurig werklozen een arbeidscontract gekregen.

connexxion, taxichauffeurs, paul de krom, staatssecretaris, certificaat

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Nieuwe taxichauffeurs krijgen certificaat van Staatssecretaris”

Ada Hollandia|20.09.12|10:38

Hallo,

Allemaal gefeliciteerd met jullie behaalde certificaat!
Het is een goed idee om mensen weer aan een baan te helpen.
Maar er moet me toch iets van het hart.

In de provincie Gelderland e.d. zijn er vele taxibedrijven die hun personeel moeten ontslaan, omdat de Regiotaxi in de nieuwe aanbesteding naar Willemsen en de Koning gaat per 1 Januari 2013.
Ze zijn wel verplicht om 75% personeel over te nemen, maar de rest gaat waarschijnlijk de w.w in!
Overheid: WAAR ZIJN WE MEE BEZIG????????

Ad Wiggemans|22.08.13|13:12

Goede krachten er UIT .
Werkelozen er weer IN .
Wij betalen daar voor?
Wanneer stop dat ooit?.

Zou me niet veilig voelen.

Ikke .