Setax, taxibedrijf

Noot Personenvervoer neemt Setax uit Doetinchem over

Noot Personenvervoer in Ede neemt het failliete taxibedrijf Setax uit Doetinchem over. Het bedrijf maakt hiermee een doorstart. Wel wordt het taxi- en koeriersbedrijf van Setax opgesplitst. Naar verwachting kan 75% van het taxi-personeel hun baan behouden, zegt directeur Martijn Kersing van Noot Personenvervoer.

Setax vroeg op 31 augustus het faillissement aan.

Personenvervoer

Het personenvervoersdeel van Setax wordt overgenomen door Noot. Het koeriersdeel wordt niet overgenomen. Die gaat verder onder de naam Doetax. Richard Seijger, de bedrijfsleider van Setax die 22 jaar bij de vervoerder in dienst is geweest, neemt de koeriersdienst over.

Setax rijdt onder meer Valys, leerlingenvervoer en Regiotaxi in de Liemers en vervoert mensen met een mobiliteitsbeperking in de gemeenten Doetinchem, Bronckhorst, Oude IJsselstreek en Berkelland.

Noot Personenvervoer is een personenvervoersbedrijf met als werkgebied de provincies Gelderland en Utrecht.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.