Omzet Please Payroll groeit 12,7% in eerste drie kwartalen

Payrollbedrijf Please heeft tot nu toe een uitstekend jaar achter de rug. De omzet van het bedrijf, dat ook actief is in de taxibranche,  steeg in de eerste drie kwartalen met 12,7% tot € 32 miljoen. De omzet bedroeg vorig jaar in dezelfde periode € 28 miljoen. “De groei komt vooral uit het MKB waar payrolling door de economisch onzekere vooruitzichten een aantrekkelijke flexibele oplossing blijkt om nieuwe mensen aan te nemen”, meldt het bedrijf.

Please Payroll heeft begin 2011 speciaal voor taxibedrijven een onderneming opgericht die het mogelijk maakt om personeel in te lenen geheel volgens de CAO Taxivervoer en de bedrijfstakpensioenregeling vervoer.

CAO Taxivervoer

Taxibedrijven mogen volgens de landelijke CAO Taxivervoer niet meer dan 15% van de bruto loonsom aanwenden voor de inhuur van werknemers die niet vallen onder de CAO Taxivervoer. 

Omdat veel taxibedrijven echter wel de behoefte voelen om volledig ontzorgd te worden op het gebied van personeelszaken, heeft Please hiervoor bovenstaande oplossing gezocht.

Taxibedrijven die gebruik maken van de diensten van Please Payroll, mogen dan ook 100% van hun loonsom hiervoor aanwenden. Dit jaar is het aantal taxibedrijven dat gebruik maakt van deze oplossing verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Please Payroll hoopt in 2013 nog meer taxibedrijven als relatie te mogen verwelkomen.

Medewerkers

Het aantal medewerkers bij Please kwam per eind september uit op 4512 (+ 14 %; kwartaal 3 2011: 3954). De directie verwacht een aanhoudend sterke vraag vanuit het MKB en rekent op een stijging van 12% over heel 2012.  “De omzetgroei van Please is opvallend gezien de daling van de omzetdaling van 6% in de gehele payrollbranche die de Vereniging voor Payroll Ondernemingen (VPO, red.) recent bekend maakte”, meldt het bedrijf.

Door de  aanhoudend dalende werkgelegenheid wordt ook de inhuur van personeel via payrollconstructies afgeremd, aldus de branchevereniging VPO in een eerdere verklaring. De VPO verwacht dat het aantal flexwerkers dit jaar rond de 150.000 zal blijven schommelen.

Payrolling

Volgens Please-directeur Hans van de Ven zijn het vooral kleine bedrijven die kiezen voor payrolling: “Zij zijn creatief in de wijze waarop zij omgaan met het huidige economische klimaat. Door de administratieve en juridische zorg voor hun personeel bij ons neer te leggen, kunnen zij zich concentreren op de eigen business. Daarnaast zijn zij door de laagdrempeligheid van een payrollingconstructie eerder bereid nieuwe medewerkers in dienst te nemen waaronder veel jongeren. Om die reden zien wij een aanhoudende groei bij bedrijven tot ongeveer 30 medewerkers.”

Uit onderzoek blijkt volgens hem verder dat een meerderheid van de payrollcontracten nieuwe banen betreft. Van deze banen wordt 40% ingevuld door schoolverlaters en zo’n 25% van de payrollers krijgt via payrolling kans opnieuw te beginnen na een periode van werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid. 

Lees ook: Payrolling in de taxibranche conform CAO Taxivervoer

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.