ets, stadsmobiel, Ferry Bosgra (commercieel directeur ETS) Joris Duindam (directeur a.i. Stadsmobiel) Edwin Muste (algemeen directeur ETS) Bart Schmeink ( algemeen directeur GVB)

ETS Taxi uit Zaandam neemt vervoerder Stadsmobiel over

Taxibedrijf ETS uit Zaandam heeft de activiteiten van vervoerder Stadsmobiel overgenomen. Stadsmobiel heeft onlangs twee belangrijke aanbestedingen verloren. Daardoor was het overgebleven werkpakket niet meer rendabel uit te voeren als zelfstandig bedrijf. “Uiteindelijk is men dan te klein om in de huidige taximarkt te kunnen overleven”, legt Ferry Bosgra, commercieel directeur van ETS uit. “Voor ons was dit, naast de goede naam die Stadsmobiel heeft in het Amsterdamse, een mooie gelegenheid om verder uit te breiden.”

De 24 taxivoertuigen, ruim 30 medewerkers, de naam Stadsmobiel en verschillende vervoerscontracten zijn mee overgegaan naar ETS. Waaronder Leerlingenvervoer, AWBZ vervoer, Zorgvervoer en personeelsvervoer. Hierdoor groeit ETS naar bijna 200 medewerkers en 70 voertuigen.

Aanbestedingen

Stadsmobiel is sinds 1994 actief in de regio Amsterdam. Het bedrijf heeft in die 18 jaren met name uitvoering gegeven aan het Aanvullend Openbaar Vervoer Amsterdam, Leerlingenvervoer, AWBZ vervoer en zorgvervoer. In 2011 en in 2012 zijn er 2 aanbestedingen geweest over het voor Stadsmobiel grootste werkpakket (ongeveer 80% van de omzet), waaronder het AOV Amsterdam.

Deze aanbestedingen zijn uiteindelijk niet door Stadsmobiel gewonnen. En daarmee viel een fors deel van de omzet weg. Het AOV vervoer wordt per 3 september door Connexxion Taxi Services uitgevoerd, waarmee zij ook ongeveer 90 van de ruim 120 medewerkers van Stadsmobiel hebben overgenomen.

Vervoer

“Voor ETS betekent deze overname naast groei en het behouden van de goede naam die Stadsmobiel heeft ook het in huis halen van kennis en ervaring op andere vlakken binnen het vervoer”, vertelt Bosgra.

“Zo breiden wij onder andere uit in het Leerlingenvervoer, AWBZ-vervoer en Personeelsvervoer. Dat laatste is een voor ETS relatief nieuwe markt. Daarbij zijn de synergievoordelen die wij kunnen behalen een belangrijke afweging geweest.”

Kwaliteit

Voor ETS is het nu zaak om in de komende maanden de beide bedrijven in elkaar te verweven waarbij de opdrachtgevers, reizigers en personeel voorop staan, zegt Bosgra. “Wij hebben de ambitie om verder te groeien en met deze overname is daarmee een mooie stap gezet. Echter dit kan alleen als de kwaliteit daarbij gewaarborgd blijft.”

In de komende periode blijven dezelfde chauffeurs, planners en telefonisten het werk uitvoeren, onder dezelfde naam en met dezelfde voertuigen, bereikbaar via hetzelfde telefoonnummer. Hierdoor everandert er voor de opdrachtgevers en reizigers niets.

Leerlingenvervoer

Bosgra: “Dat is bijvoorbeeld in het leerlingenvervoer van essentieel belang. Vanzelfsprekend gaan wij waar nodig de oudere voertuigen vervangen voor nieuwe voertuigen die aan alle eisen voldoen. Ook komt de naam Stadsmobiel dan op deze nieuwe voertuigen te staan met een subtiele verwijzing naar ETS.”

Bart Pals

Op bovenstaande foto staan van links naar rechts:

  • Ferry Bosgra (commercieel directeur ETS)
  • Joris Duindam (directeur a.i. Stadsmobiel)
  • Edwin Muste (algemeen directeur ETS)
  • Bart Schmeink ( algemeen directeur GVB).

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “ETS Taxi uit Zaandam neemt vervoerder Stadsmobiel over”

peter eijking|24.10.12|11:50

Ode aan een mooi Amsterdams bedrijf: Stadsmobiel.

http://www.youtube.com/watch?v=VjgcEG5cv7A