ns zonetaxi, opening, jan zaaijer, knv, station hilversum

NS Zonetaxi officieel van start op station Hilversum

Op het station van Hilversum is morgen (donderdag 8 november) om 15.30 uur de officiële lancering van NS Zonetaxi. Hiermee wordt gestart met de landelijke uitrol van dit nieuwe systeem waarin NS Reizigers en KNV Taxi samenwerken. De treinreiziger kan vanaf dat moment op ruim 20 stations gebruikmaken van NS Zonetaxi om naar het station of de eindbestemming te reizen.

Burgemeester Broertjes van Hilversum, Boukje Bügel (directeur Commercie van NS Reizigers) en Jan Zaaijer (voorzitter KNV Taxi) zullen op symbolische wijze op station Hilversum het vertreksignaal geven.

NS Zonetaxi moet het aantal treinreizigers dat gebruik maakt van de taxi weer doen toenemen. Het is een project van NS en KNV Taxi. Belangrijkste verschil met de Treintaxi: dit project draait volledig zonder subsidie.

Hoe werkt het?

NS Zonetaxi werkt als volgt. De consument wordt lid voor maximaal 1 euro (net als bijvoorbeeld OV Fiets) en krijgt een account. Een rit kan tot 30 minuten van tevoren besteld worden. De klant krijgt een bevestiging met daarbij alle gegevens over de vervoerder; naam vervoerder, telefoonnummer, kenteken taxi.

Elk station dat aan het project meedoet, krijgt 1 tot 2 standplaatsen voor de NS Zonetaxi.

Ritprijs

De ritprijs bedraagt 3 euro starttarief en dan 4 euro per zone van 2 kilometer. Dus zone 1 = 7 euro, zone 2 = 11 euro, zone 3 = 15 euro. Hierbij geldt geen maximaal aantal zones. De klant betaalt per auto en mag met maximaal 4 personen instappen. De ritprijs wordt berekend op basis van kortste route routeplanner. De klant betaalt per automatische incasso.

Van deze opbrengsten gaat 92,4% naar de vervoerder. Dat wordt binnen 7 dagen uitbetaald, belooft regelorganisatie Transvision. De resterende 7,6% houdt regelorganisatie Transvision in voor de overhead. Om NS Zonetaxi te mogen rijden betaalt een taxibedrijf 750 euro entree bijdrage en een variabele licentie-fee per jaar.

Lees ook: NS Zonetaxi voor de taxibranche: kosten en opbrengsten

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “NS Zonetaxi officieel van start op station Hilversum”

Paul Dijkhuizen|08.11.12|20:03

Ik zou ook niet weten waarom er ook nog eens subsidie zou moeten worden gegeven… de reiziger betaald 1 euro om lid te worden, betaald vervolgens een hoger tarief dan het wettelijk maximumtarief voor een gewone taxi, het taxibedrijf betaald een entreebijdrage, een licentie-fee per jaar én 7,6% van de omzet… Lijkt me ruim voldoende voor het doorgeven van een taxiritje…

NS Zonetaxi officieel van start op station Hilversum | TaxiPro
ns zonetaxi, opening, jan zaaijer, knv, station hilversum

NS Zonetaxi officieel van start op station Hilversum

Op het station van Hilversum is morgen (donderdag 8 november) om 15.30 uur de officiële lancering van NS Zonetaxi. Hiermee wordt gestart met de landelijke uitrol van dit nieuwe systeem waarin NS Reizigers en KNV Taxi samenwerken. De treinreiziger kan vanaf dat moment op ruim 20 stations gebruikmaken van NS Zonetaxi om naar het station of de eindbestemming te reizen.

Burgemeester Broertjes van Hilversum, Boukje Bügel (directeur Commercie van NS Reizigers) en Jan Zaaijer (voorzitter KNV Taxi) zullen op symbolische wijze op station Hilversum het vertreksignaal geven.

NS Zonetaxi moet het aantal treinreizigers dat gebruik maakt van de taxi weer doen toenemen. Het is een project van NS en KNV Taxi. Belangrijkste verschil met de Treintaxi: dit project draait volledig zonder subsidie.

Hoe werkt het?

NS Zonetaxi werkt als volgt. De consument wordt lid voor maximaal 1 euro (net als bijvoorbeeld OV Fiets) en krijgt een account. Een rit kan tot 30 minuten van tevoren besteld worden. De klant krijgt een bevestiging met daarbij alle gegevens over de vervoerder; naam vervoerder, telefoonnummer, kenteken taxi.

Elk station dat aan het project meedoet, krijgt 1 tot 2 standplaatsen voor de NS Zonetaxi.

Ritprijs

De ritprijs bedraagt 3 euro starttarief en dan 4 euro per zone van 2 kilometer. Dus zone 1 = 7 euro, zone 2 = 11 euro, zone 3 = 15 euro. Hierbij geldt geen maximaal aantal zones. De klant betaalt per auto en mag met maximaal 4 personen instappen. De ritprijs wordt berekend op basis van kortste route routeplanner. De klant betaalt per automatische incasso.

Van deze opbrengsten gaat 92,4% naar de vervoerder. Dat wordt binnen 7 dagen uitbetaald, belooft regelorganisatie Transvision. De resterende 7,6% houdt regelorganisatie Transvision in voor de overhead. Om NS Zonetaxi te mogen rijden betaalt een taxibedrijf 750 euro entree bijdrage en een variabele licentie-fee per jaar.

Lees ook: NS Zonetaxi voor de taxibranche: kosten en opbrengsten

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “NS Zonetaxi officieel van start op station Hilversum”

Paul Dijkhuizen|08.11.12|20:03

Ik zou ook niet weten waarom er ook nog eens subsidie zou moeten worden gegeven… de reiziger betaald 1 euro om lid te worden, betaald vervolgens een hoger tarief dan het wettelijk maximumtarief voor een gewone taxi, het taxibedrijf betaald een entreebijdrage, een licentie-fee per jaar én 7,6% van de omzet… Lijkt me ruim voldoende voor het doorgeven van een taxiritje…