alptax, casper pouwels, directeur, taxibedrijf, taxi

Alptax wint MVO-prijs voor verkorten afstand tot arbeidsmarkt

Alptax Taxiservice uit Deurne heeft een regionale prijs voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gewonnen. Volgens de jury levert het taxibedrijf onder meer een waardevolle bijdrage aan het arbeidsproces voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo bestaat meer dan 25% van het werknemersbestand van Alptax uit deze doelgroep. Daarom won het bedrijf de prijs ‘Meest Maatschappelijk Partner 2012’.

De prijs is een initiatief van de Stichting Atlant Partnership, een regionaal netwerk van MKB-ondernemers uit de regio Helmond/Eindhoven dat zich inzet om mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt kansen te bieden op een passende en duurzame werkplek.

Jury

De jury had drie regionale bedrijven genomineerd. “We hebben voornamelijk gekeken welke organisatie de winnende combinatie van ‘people, planet en profit’ heeft doorgevoerd binnen de bedrijfsvoering of project”, vertelt juryvoorzitter Frank Visser van het Werkgelegenheidsplan, Philips Electronics Nederlands. “En dat is bij Alptax Taxiservice goed terug te zien in alle activiteiten die zij voor verschillende groepen uit onze samenleving ondernemen.”

Het in Deurne gevestigde taxibedrijf is 25 jaar geleden begonnen als een klein plaatselijk bedrijf. Het is inmiddelds uitgegroeid tot een belangrijke regionale speler op het gebied van personenvervoer (47 voertuigen en 70 medewerkers). Daarnaast verzorgt Alptax al ruim 10 jaar het woon-werkvervoer van mensen met een arbeidsbeperking in opdracht van de Atland Groep. Het taxibedrijf heeft een duidelijke visie, waarbij MVO belangrijk is.

Arbeidsmarkt

“Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan het arbeidsproces”, vindt directeur Leo Pouwels van Alptax Taxiservice. “Met de juiste ondersteuning en begeleiding zijn ze prima in staat te functioneren binnen een regulier bedrijf.”

Bij Alptax bestaat ruim 25% van het personeelsbestand uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Pouwels: “We bieden niet alleen werkgelegenheid voor de genoemde groep, maar we verwachten dit ook van onze opdrachtgevers.

Vergrijzing

Binnen het Stichting Atlant Partnerships zetten een honderdtal bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen zich in dat iedereen kan meedoen op de arbeidsmarkt. Om te voorkomen dat er krapte onstaat vanwege de vergrijzing, zal er korte termijn anders moeten worden gekeken naar deze arbeidsmarkt, is de visie van Atlant.

De leden zetten zich in voor een samenleving waarin iedereen meedoet. Het Atlant Partnership inspireert en motiveert daarbij door het organiseren van bijeenkomsten en workshops.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.