Gerda de Kruijf, Jan Christiaan Goudbeek, Arie Hoogenboom, Hans Hoogenboom, Riet Hoogenboom en Trix Hoogenboom, uitreiking IRU-diploma

Drie chauffeurs van Taxi Hoogenboom ontvangen IRU-diploma

Drie medewerkers van Taxi Hoogenboom uit Bodegraven hebben het IRU-diploma ontvangen. Wethouder Jan Christiaan Goudbeek reikte vorige week het diploma uit aan Arie en Riet Hoogenboom en Gerda de Kruijf. Chauffeurs kunnen in aanmerking komen voor het ere-diploma wanneer ze onder meer minimaal 25 jaar voor dezelfde werkgever hebben gewerkt, minstens 1 miljoen km op de teller hebben en altijd een uithangbord voor de branche zijn geweest.

Arie Hoogenboom is oprichter van het taxibedrijf. “Op 1 november 1963 is hij gestart met 1 wagen, zonder werk. Zijn motto ‘de klant is koning’ heeft er voor gezorgd dat het bedrijf de groei heeft doorgemaakt tot nu 75 medewerkers, 43 taxivergunningen en 3 touringcarvergunningen”, vertelt zoon en huidig directeur Hans Hoogenboom.

“Arie Hoogenboom werkte in het begin 7 dagen per week en 24 uur per dag. Hij stond altijd klaar voor de klanten. Op dit moment rijdt hij voornamelijk wanneer we een ziekmelding hebben van een chauffeur of op ‘onrendabele’ tijden.”

Gezondheid

Riet Hoogenboom, echtgenote van de Arie, moest wegens gezondheidsproblemen in april van 2012 stoppen met rijden. Hans: “Dat was met heel veel pijn in het hart. Voor haar kunnen we zeggen: ‘Haar leven was werken, het werk was haar leven’. Jarenlang kwam ze ’s nacht haar bed uit om even iemand te rijden. Ze kreeg altijd de nieuwste auto en daar reed ze per jaar ruim 110.000 kilometer mee.”

Gerda de Kruijf kwam bijna 40 jaar geleden samen met haar vriend een trouwauto bestellen. “Toen dat rond was, vroeg ze, heel bescheiden of we eventueel nog werk voor haar hadden. En dat hadden we”, vertelt Hans. “Eerst schoolkinderen, toen begrafenissen en trouwerijen – in de tijd dat ze zwanger was – en nu weer schoolkinderen. Daarnaast rijdt ze wat zwemvervoer en doet ze met name in de vakantie’s de nachtritten schiphol.”

IRU

De IRU (International Road Transport Union) is de wereldwijde branchevereniging voor bedrijven in het taxi- en busvervoer en transport.  De onderscheiding is bedoeld voor chauffeurs die:

  • tenminste 20 jaar als beroepschauffeur werkzaam zijn; in volle tevredenheid van de desbetreffende werkgevers
  • tenminste 5 jaar in dienst bij de huidige vervoersonderneming
  • minimaal 1.000.000 km gereden als beroepschauffeur in het nationale of internationale vervoer
  • de laatste 20 jaar geen ernstig verkeersongeval (met lichamelijk letsel) hebben veroorzaakt door eigen schuld
  • de laatste 5 jaar geen verkeersvoorschriften, douanebepalingen of administratieve voorschriften hebben overtreden

Arie en Riet Hoogenboom en Gerda de Kruijf: van harte gefeliciteerd!

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.