EU, Europa, ESF

SFT keert 2 miljoen euro uit aan ESF-scholingssubsidie

Sociaal Fonds Taxi (SFT) heeft een  flink bedrag uitgekeerd aan scholingssubsidie in de taxibranche in de periode van 2 februari 2011 tot en met 31 juli 2012 . Via het subsidieproject van het Europees Sociaal Fonds (ESF) werd iets meer dan 2 miljoen euro aan taxi-opleiders overgemaakt.

Het hoge bedrag is vooral te danken aan de circa 1.500 aanvragen voor BBL-opleidingen (beroepsbegeleidende leerweg). Voor deze opleidingen kon men maximaal 1.400 euro declareren. In totaal maakten zo’n 2.300 cursisten in de taxibranche gebruik van de subsidieregeling. Bijna 200 werkgevers dienden een subsidieaanvraag in.

Subsidie in 2014

In 2013 geeft het ESF geen subsidie op opleidingen. De voorbereidingen voor een nieuw subsidieproject in 2014 zijn echter al wel gaande. SFT verwacht rond 1 april 2013 meer duidelijkheid hierover.

Het subsidieproject van het Europees Sociaal Fonds (ESF) biedt bedrijven de mogelijkheid een extra impuls te geven aan hun opleidingsbeleid. Met scholing kunnen werknemers hun positie en die van het bedrijf waar zij werken verbeteren. 

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.