TX-Keur

Stichting TX-Keur is accreditatie tijdelijk kwijt wegens handboek

28-07-2009, DVG fotoshoot tbv website.

De Stichting TX-Keur is tijdelijk geschorst door de Raad van Accreditatie. Uit een audit van deze Raad is gebleken dat het interne handboek van TX-Keur niet aan de gestelde eisen van acceptatie voldoet. De stichting moet dat binnen enkele maanden in orde hebben gebracht. Voor de taxibedrijven die TX-Keur voeren heeft de sanctie geen invloed, zegt Uilke Yntema, voorzitter van Stichting TX-Keur.

Een goedkeuring van de Raad van Accreditatie is een onafhankelijke stempel dat een keurmerk aan bepaalde voorwaarden voldoet. De tijdelijke schorsing is een sanctie die opgelegd wordt om TX Keur te dwingen haar zaken in orde te maken, volgens de regels die de Raad stelt.

Handboek

“We zijn bezig het handboek in orde te maken”, vertelt Yntema. “Ik ga ervanuit dat bij de volgende audit is gebeurd. Overigens zijn we nog in discussie met de Raad of we wel volgens de juiste regeling zijn beoordeeld. Maar dat loopt nog.”

Waarom het handboek niet aan de eisen van de Raad voldeed, kan niet Yntema precies zeggen. “In deze handboeken heeft TX Keur beschreven hoe de interne procedures bij de stichting worden afgehandeld. Die zijn we nu aan het aanpassen om aan de eisen te voldoen.” Yntema wil benadrukken dat deze schorsing geen gevolgen heeft voor de werking van de reglementen TX-Keur.

Audit

De schorsing is eind september opgelegd voor de periode van een half jaar. Dat betekent dat de Raad voor Accreditatie in maart opnieuw een audit zal plegen om te kijken of de Stichting TX-Keur inmiddels wel aan de voorwaarden voldoet.

Het taxikeurmerk, oftewel het TX-Keur, is een erkend kwaliteitssysteem. Het eisenpakket voor het TX-Keur waaraan een taxiondernemer moet voldoen, richt zich op veiligheidsaspecten, betrouwbaarheid en kundigheid. De stichting Raad voor Accreditatie is op grond van de Wet aanwijzing nationale accreditatie-instantie (Wanai) aangewezen als nationale accreditatie-instantie

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Stichting TX-Keur is accreditatie tijdelijk kwijt wegens handboek”

Eminent 0620538057|15.01.13|21:04

Had niet anders van ze verwacht dan dat het onder de maat zou zijn gezien bepaalde eisen.
Wij moeten zo’n sticker niet op de wagen te hebben wij staan hoger!

Andre Balk|18.01.13|09:17

Twee jaar geleden al gestopt met het TX keurmerk. Rij voor internationale bedrijven de directie en de top van het management en die zijn uitmuntend tevreden over de dienstverlening van mijn bedrijf. Ook de patiënten die wij vervoerden naar ziekenhuizen hadden maar één verzoek, blijven jullie ons rijden. Helaas geen TX keurmerk en dus hebben wij afscheid moeten nemen van elkaar.

Fraise Confiture|08.02.13|17:38

Het TX keurmerk heeft geen toegevoegde waarde. Het keurmerk blijft allen overeind omdat sommige opdrachtgevers dit keurmerk als voorwaarde stellen. Ik heb ooit de cursus verplicht bij moeten wonen omdat de opdrachtgever er op stond. Het was een slaapverwekende bedoening en het taxiberdijf waar ik werkzaam voor was heeft in mijn optiek geen enkel recht op gebruik van dit kerumerk.

(Kijk naar faillissement op deze website)