connexxion, kantoor

Staat verkoopt resterend belang in Connexxion aan Transdev

Vervoersbedrijf Connexxion is volledig in Frans bezit gekomen. De Nederlandse Staat heeft de resterende 33,3 procent van de aandelen verkocht aan het Franse vervoersbedrijf Transdev, schrijft minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën aan de Tweede Kamer. De opbrengst van de aandelenoverdracht is bijna 132 miljoen euro.

De deal is onderdeel van de fusie uit 2011 tussen de Franse vervoersbedrijven Veolia Transport en Transdev, die in Nederland actief zijn via de dochterbedrijven Connexxion en Veolia Transport Nederland.

Minderheidsbelang

De Nederlandse overheid hield destijds het minderheidsbelang aan om nog een vinger aan de pols te houden bij de vervoerder. Financiën wist te bedingen dat Transdev na een periode van 5 jaar het resterende aandelenpakket kon opkopen tegen de waarde die destijds gold. Deze zogeheten putoptie geldt tot 11 maart 2013.

Connexxion is een van de grootste taxibedrijven in Nederland. Verder is het op de Nederlandse markt aanwezig in het openbaar vervoer met bussen, treinen, boten en trams. Ook rijdt het bedrijf touringcars en ambulances. Veolia onderhoudt ferry-, bus- en treinverbindingen en rijdt regiotaxi’s.

Lees ook: 130 miljoen voor Connexxion, geen conflict met Transdev

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Staat verkoopt resterend belang in Connexxion aan Transdev | TaxiPro
connexxion, kantoor

Staat verkoopt resterend belang in Connexxion aan Transdev

Vervoersbedrijf Connexxion is volledig in Frans bezit gekomen. De Nederlandse Staat heeft de resterende 33,3 procent van de aandelen verkocht aan het Franse vervoersbedrijf Transdev, schrijft minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën aan de Tweede Kamer. De opbrengst van de aandelenoverdracht is bijna 132 miljoen euro.

De deal is onderdeel van de fusie uit 2011 tussen de Franse vervoersbedrijven Veolia Transport en Transdev, die in Nederland actief zijn via de dochterbedrijven Connexxion en Veolia Transport Nederland.

Minderheidsbelang

De Nederlandse overheid hield destijds het minderheidsbelang aan om nog een vinger aan de pols te houden bij de vervoerder. Financiën wist te bedingen dat Transdev na een periode van 5 jaar het resterende aandelenpakket kon opkopen tegen de waarde die destijds gold. Deze zogeheten putoptie geldt tot 11 maart 2013.

Connexxion is een van de grootste taxibedrijven in Nederland. Verder is het op de Nederlandse markt aanwezig in het openbaar vervoer met bussen, treinen, boten en trams. Ook rijdt het bedrijf touringcars en ambulances. Veolia onderhoudt ferry-, bus- en treinverbindingen en rijdt regiotaxi’s.

Lees ook: 130 miljoen voor Connexxion, geen conflict met Transdev

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.