elektrische taxi, schiphol, TCA, Connexxion, Bios, Renault Fluence ZE

Tilburg geeft 3.000 euro subsidie op aanschaf elektrische taxi

De gemeente Tilburg wil meer elektrische taxi’s en bestelauto’s in de stad. Als taxi-ondernemers er een aanschaffen, geeft de gemeente een subsidie van 3000 euro. Dit bedrag komt bovenop de 3000 euro die vanaf oktober 2012 via het Rijk aangevraagd kan worden. De gemeentelijke subsidie kan tot 1 januari 2015 aangevraagd worden.

De gemeente reserveert voor de aanschaf van elektrische bedrijfswagens een bedrag van 60.000 euro. De gemeente streeft naar een zo schoon mogelijke lucht. Elektrische auto’s dragen daar aan bij omdat ze niet op fossiele brandstoffen rijden.

Elektrisch vervoer

“Tilburg gaat nadrukkelijk voor elektrisch vervoer. Dat voorkomt luchtvervuiling, omdat er geen uitlaatgassen vrijkomen. Ook maken elektrische auto’s aanzienlijk minder geluid”, vertelt wethouder Berend de Vries. “De aanschafprijs van een elektrische auto is hoger dan die van een gewone auto. Met deze extra subsidie willen we ondernemers over de streep trekken.”

Verder heeft de gemeente een milieuzone ingesteld. Vrachtwagens met een dieselmotor die de lucht vervuilen mogen binnen die zone niet rijden. Op een aantal plekken in de binnenstad werden de normen voor fijn stof en stikstofdioxide overschreden. Deze stoffen zijn slecht voor de gezondheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Tilburg geeft 3.000 euro subsidie op aanschaf elektrische taxi”

Patricia Ritzerfeld|21.03.13|09:26

Hopelijk gaat Maastricht ook volgen.

Tilburg geeft 3.000 euro subsidie op aanschaf elektrische taxi | TaxiPro
elektrische taxi, schiphol, TCA, Connexxion, Bios, Renault Fluence ZE

Tilburg geeft 3.000 euro subsidie op aanschaf elektrische taxi

De gemeente Tilburg wil meer elektrische taxi’s en bestelauto’s in de stad. Als taxi-ondernemers er een aanschaffen, geeft de gemeente een subsidie van 3000 euro. Dit bedrag komt bovenop de 3000 euro die vanaf oktober 2012 via het Rijk aangevraagd kan worden. De gemeentelijke subsidie kan tot 1 januari 2015 aangevraagd worden.

De gemeente reserveert voor de aanschaf van elektrische bedrijfswagens een bedrag van 60.000 euro. De gemeente streeft naar een zo schoon mogelijke lucht. Elektrische auto’s dragen daar aan bij omdat ze niet op fossiele brandstoffen rijden.

Elektrisch vervoer

“Tilburg gaat nadrukkelijk voor elektrisch vervoer. Dat voorkomt luchtvervuiling, omdat er geen uitlaatgassen vrijkomen. Ook maken elektrische auto’s aanzienlijk minder geluid”, vertelt wethouder Berend de Vries. “De aanschafprijs van een elektrische auto is hoger dan die van een gewone auto. Met deze extra subsidie willen we ondernemers over de streep trekken.”

Verder heeft de gemeente een milieuzone ingesteld. Vrachtwagens met een dieselmotor die de lucht vervuilen mogen binnen die zone niet rijden. Op een aantal plekken in de binnenstad werden de normen voor fijn stof en stikstofdioxide overschreden. Deze stoffen zijn slecht voor de gezondheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Tilburg geeft 3.000 euro subsidie op aanschaf elektrische taxi”

Patricia Ritzerfeld|21.03.13|09:26

Hopelijk gaat Maastricht ook volgen.