taxichauffeur, passagier

SFT: betaal taxi-medewerkers vóór 31 mei hun vakantiegeld

Sociaal Fonds Taxi adviseert taxibedrijven op te letten om op tijd het vakantiegeld uit te betalen aan personeel. De CAO Taxivervoer schrijft voor dat de werknemer deze toeslag uiterlijk 31 mei uitbetaald krijgt (art. 3.13.1 lid 1). Betaalt een taxibedrijf te laat, dan kan hij een boete van 10% verwachten. Bovendien telt dit als een ‘ernstige overtreding’ voor het bedrijfsoordeel.

“Natuurlijk is het voor de werknemer prettig als hij de vakantietoeslag netjes op tijd betaald krijgt. Maar juist ook voor u als ondernemer is het belangrijk dat u de vakantietoeslag op tijd overmaakt”, meldt SFT.

Naleving CAO

Betaalt een taxi-ondernemer de vakantietoeslag niet op tijd? Dan kan dit grote gevolgen hebben. Als SFT tijdens een controle op de naleving van de CAO achteraf constateert dat de vakantietoeslag te laat betaald is, dient hij 10% extra aan de werknemer te betalen. Dit geldt ook als tijdens het onderzoek van SFT het vakantiegeld al lang betaald is.

Daarnaast kan het gevolgen hebben voor uw bedrijfsoordeel. Te late betaling van de vakantietoeslag (net als te late loonbetaling) is een ernstige overtreding. En bij meer dan twee ernstige overtredingen leidt het bedrijfsoordeel tot een onvoldoende. Dit kan een belemmering zijn als een taxibedrijf wil inschrijven op aanbestedingen. 

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “SFT: betaal taxi-medewerkers vóór 31 mei hun vakantiegeld”

Ed Kipp|16.05.13|20:08

ach wat sft is een orgaan waar iedereen uit stapt wat is dan het voordeel van ons loondienst chauffeur een lachertje toch weg sft mijn werk gever is ook al uitgestapt van al die regeltjes worden ze gek en dus geen lid meer van sft