Jermaine Manintveld, Recura

Haal als taxibedrijf teveel betaalde premies en onbenutte subsidies terug

Bedrijven laten jaarlijks miljarden euro’s aan subsidiemogelijkheden liggen. Maar het is mogelijk hier een deel van terug te krijgen. “De sociale wetgeving is continu in beweging waardoor het voor organisaties bijna onmogelijk is om van alle veranderingen op de hoogte te blijven”, vertelt Jermaine Manintveld van Recura. Hij helpt bedrijven de teveel betaalde premies en onbenutte subsidiemogelijkheden alsnog terug te vorderen. “Daarnaast is er 20 miljard euro beschikbaar gesteld door de Belastingdienst wegens onterecht afgedragen gelden of onbenutte kortingen, vrijstellingen en afdrachtverminderingen”

Manintveld: “Door het huidige economische klimaat is er een constante aandacht voor kostenbesparingen. Waarschijnlijk dragen ook diverse taxibedrijven ongemerkt teveel aan sociale premies af en maken zij onvoldoende gebruik van subsidieregelingen.”

Premies en subsidies

Recura helpt bedrijven de teveel betaalde premies en onbenutte subsidiemogelijkheden alsnog terug te vorderen via het onderzoek ‘Recall Control’. Aan de hand van een scan die de consultant van Recura uitvoert in personeeldossiers en loonaangiftes brengt hij volledig in kaart hoeveel een ondernemer terug kan verdienen op de sociale lasten en hoe hij deze teruggave kan realiseren.

Recura heeft gemerkt dat er juist in de taxi- en touringcarbranche vele besparingen te realiseren vallen. En dan gaat het niet om geringe bedragen. “Voor een taxibedrijf met 120 medewerkers in dienst hebben we controle aan de premieafdrachten aan het UWV en de Belastingdienst uitgevoerd. Ons onderzoek heeft onze klant een resultaat opgeleverd van maar liefst € 280.000,-“, vertelt Manintveld.

UWV en Belastingdienst

“Een touringcarbedrijf met 18 medewerkers in dienst heeft ons ook gevraagd om een controle van de premieafdrachten aan het UWV en de Belastingdienst uit te voeren. Ons onderzoek heeft deze klant een resultaat opgeleverd van 
EUR 48.000,-. De doorlooptijd van dit onderzoek bedroeg 5 weken. De teruggave verschilt natuurlijk per bedijf, maar er is bijna altijd wel wat terug te vorderen.”

“Vanuit onze expertise hebben wij actuele kennis van de keer op keer veranderende wet- en regelgeving, waardoor bedrijven jaarlijks veel geld kunnen besparen. De meeste werkgevers denken dat hun accountant de mogelijke subsidies en premiekortingen controleert, maar wij zien vaak dat het niet zo is”, weet Manintveld.

Accountant

“De accountant  beschouwt vaak dit niet als onderdeel van zijn taak. Al met al loopt de ondernemer dus het financiële risico dat hij in het verleden teveel sociale verzekeringspremies heeft afgedragen en dat hij dit nog steeds doet. Wij werken zelf met meerdere accountantskantoren, omdat wij toch naar andere fiscale regelingen kijken dan de accountant zelf.”

Een onderzoek kan interessant zijn voor elke organisatie die in Nederland sociale lasten afdraagt voor minimaal 10 medewerkers, ongeacht de sector waarin de organisatie opereert. Hierdoor kunnen alle subsidies, kortingen, bonussen, afdrachtvermindering en vangnetregelingen optimaal benut worden. Dat levert meteen meer kennis in de sociale wetgeving op.

No cure, no pay

“Wij voeren een onderzoek Recall Control uit op basis van het “no cure, no pay” principe”, legt Manintveld uit. “Als tarief voor deze dienstverlening maken wij gebruik van een standaard fee van 30% op het te verhalen bedrag. Komt er uit ons onderzoek geen besparing, dan weet de ondernemer dat er nooit teveel betaald is. En komt er wel een besparing eruit, dan weet hij waar het geld in zit. Recura haalt graag geld terug waar ondernemers recht op hebben.

Bezoek Recura op de Vakbeurs Taxi op 20 juni in Den Bosch: https://www.taxipro.nl/nationaal-congres-contractvervoer-2013/beurs/

banner, congres, contractvervoer, 2013

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.