Jongepier Detachering, Mobility Masters, Lesley Freeke, Simon Jongepier

Jongepier geeft 10% korting op detachering taxichauffeurs

Detacheringsbedrijf voor taxichauffeurs Jongepier Mobility Masters geeft volgende week tijdens de Vakbeurs Taxi 10% korting op het detacheertarief. De aanbieding is twee maanden geldig en geldt voor taxichauffeurs, planners en overig taxipersoneel. Chauffeurs vallen onder de CAO Taxivervoer, zodat een taxibedrijf 100% van zijn personeel via Jongepier mag inhuren.

Flexibiliteit in de arbeidsmarkt is de laatste tijd een hot item, zo ook binnen de taxiwereld. Personeel moet geworven, opgeleid en bijgeschoold worden (zoals bijvoorbeeld in Amsterdam de VTB). Zowel voor de grotere contractvervoerders als voor de kleinere taxi ondernemers zou detachering een uitkomst kunnen bieden.

Detachering

“Bij detachering zorgt de uitlener voor de juiste chauffeur, planner of administratief taxipersoneel en betaalt de inlener daar een vast uurtarief voor”, legt Lesley Freeke van Jongepier Mobility Masters uit. Deze organisatie heeft honderden taxichauffeurs gedetacheerd bij diverse taxibedrijven in Nederland.

“Een inlener heeft bij detachering geen enkel risico meer, met betrekking tot  de werkgeverslasten en doorbetaling bij ziekte”, vertelt Freeke. “Eigenlijk neemt een detacheerder de volledige werkgever risico’s voor haar rekening.”

Werving en selectie

Bij Jongepier Mobility Masters verzorgt het bedrijf ook de werving en selectie en stelt de geschikte kandidaten eerst voor aan de potentiele inlener. “Die beslist of hij de geselecteerde persoon in zijn taxi wil laten rijden. Indien een toekomstige chauffeur nog niet in het bezit is van een pas leiden we deze chauffeur op in ons eigen opleidingscentrum”, zegt Freeke.

Tijdens de Vakbeurs Taxi op 20 juni in Den Bosch, die parrallel aan het Nationaal Congres Contractvervoer wordt gehouden, geeft Jongepier Mobility Masters op haar stand uitleg over detachering in de taxisector.

banner, congres, contractvervoer, 2013, groen

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.