Minister Schultz van Haegen, Infrastructuur en Milieu

Echtgenoot minister Schultz verdiende miljoenen aan Kiwa

De echtgenoot van minister Schultz van Haegen (IenM) heeft miljoenen verdiend aan Kiwa. Dat roept zeer sterk de schijn van belangenverstrengeling op, omdat ze als minister zelf de Kiwa-tarieven vaststelt. En bovendien zowel de Tweede Kamer als KNV Taxi weigert inzicht te geven in het contract van IenM met Kiwa. Hierin heeft Kiwa voor tientallen jaren het monopolie op de uitgifte van chauffeurspassen gekregen tegen erg hoge tarieven. De VVD-minister wees ook al een WOB-verzoek tot inzage in het contract af. De overeenkomst zou ‘vertrouwelijke bedrijfsgegevens’ van Kiwa en ‘arbeidsrechtelijke informatie van medewerkers’ bevatten die de minister liever geheim wil houden.

Maar nu blijkt dat Haro Schultz van Haegen in augustus 2011 bijna 3 miljoen euro met de verkoop van het beleggingsverhikel waar Kiwa inzat verdiende. Dit blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. Toen was het contract reeds gesloten, wat de waarde van Kiwa enorm heeft doen stijgen. Het aandelenbezit heeft Schultz ook nooit gemeld aan premier Rutte.

Aandeelhouders

Kiwa werd in augustus 2011 gekocht door het opkoopfonds NPM Capital. Bij die verkoop cashten de aandeelhouders van het bedrijf waar Kiwa in onder was gebracht tientallen miljoenen. Haro Schultz van Haegen verdiende hiermee – net als zijn compagnon – 2,9 miljoen euro. Ook de Kiwa-directie werd miljonair door de deal. De twee directeuren, Paul Hesselink en Bouke Meekma, verdienden ieder meer dan 15 miljoen euro.

De financiële belangen van Schultz van Haegen en de directie bleven tot nu toe onopgemerkt. In officiële meldingen bij de Nederlandse marktautoriteit ACM bleef het zakelijke belang van de echtgenoot van de minister onzichtbaar, maar dit is wel terug te vinden in een publicatie van de Italiaanse evenknie van de ACM, de Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato.

Bewust informatie achterhouden

Volgens Ronald Jeurissen, hoogleraar bedrijfsethiek van Nyenrode Business Universiteit, heeft Melanie Schultz van Haegen ‘bewust belangrijke informatie achtergehouden’. “Toen ze bij formateur Mark Rutte meldde dat haar echtgenoot adviseur was bij Kiwa en daarvan afstand nam, had ze ook moeten zeggen dat hij aandeelhouder is”, aldus Jeurissen in de Volkskrant. “Daarin kun je je niet vergissen, op dat niveau. Dat klopt niet.’
”

Kiwa was een overheidsbedrijf in handen van de waterbedrijven. In 2006 werd het verkocht aan ABN Amro. Kort daarna kocht Malink Beheer BV, een gezamenlijk bedrijf van Haro Schultz van Haegen, zijn zakenpartner en de directie van Kiwa een belang van 25 procent in Kiwa. Dat belang was toen 650 duizend euro waard. Bij de verkoop in 2011, nadat Kiwa sterk was gegroeid en samengevoegd met een asbestbedrijf, was Malink bijna 40 miljoen euro waard.

Beleggingen

Minister Schultz laat weten dat zij vindt geen fouten te hebben gemaakt. En zich bij haar aantreden te hebben gehouden aan het ‘Handboek van aantredende bewindspersonen’.  De minister herkent zich dan ook niet in het beeld dat door de Volkskrant wordt geschetst.

Over de aandelen in het bedrijf waar Kiwa onder viel is niet specifiek gesproken, maar dat is volgens het Handboek ook niet nodig omdat er geen sprake was van zeggenschap, stelt de minister.

 Wel heeft de minister direct invloed op de waarde van de Kiwa-aandelen, door de tarieven vast te stellen die Kiwa mag vragen.

KNV

De brancheorganisaties KNV, TLN en EVO eisen al geruime tijd inzicht in het contract van IenM met Kiwa. Reden is dat de tarieven voor chauffeurskaarten en vergunningbewijzen tot tweeëneenhalf maal duurder zijn dan in andere Europese landen. Ook is onduidelijk voor hoeveel jaar Kiwa het monopolie hierop heeft. Het zou gaan om een overeenkomst van maar liefst 2 x 20 jaar

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

34 reacties op “Echtgenoot minister Schultz verdiende miljoenen aan Kiwa”

Een taxi|02.07.13|08:50

Allemaal verrotte mensen, zowel bij KIWA als bij de rijksoverheid. Alles onder het mom : “Als we er zelf maar beter van worden. Hoe ? Dat maakt niet uit.”

Je word als ondernemer toch pisheet als je iedere keer weer dit soort artikelen onder ogen krijgt. What’s next ? Minister die belangen heeft bij SDU en/of fabrikanten van de BCT ? Hoe kan een overheid nou vertrouwd worden op zo’n manier ?

Jan Geluk|04.07.13|12:05

En deze shit blijft maar doorgaan

Jan Geluk|04.07.13|12:07

En deze onrechtvaardig heden blijven maar doorgaan,vreselijk dat er niets aan gedaan gaat worden ze wassen elkaars handen.

Hardy Brunink|06.07.13|16:54

Dit soort dingen houden nooit op. Het zijn allemaal mensen waarvoor goed en slecht niet meer bestaat, alleen maar rijk en arm. Dat jan met de pet zich hier helemaal krom voor moet werken interesseert dat stelletje oplichters niet.

Bert Stokwielder|09.03.16|08:19

VVD er ?

Harry Hallatu|09.03.16|09:31

Stem VVD, Veel Vrije Dagen dus……..

Henk van der Wijk|09.03.16|12:31

Eén keer in m’n leven heb ik gestemd voor de Tweede Kamer, toen ik net 18 was. Op de VVD, omdat ik geloofde in het uithangbord “Vrijheid en Democratie”. In de jaren daarna ben ik gaan inzien hoe het echt zit met de politiek: een smerig machtsspel gespeeld door ongeloofwaardige, onbetrouwbare, dus levensgevaarlijke lieden, die jouw stem nodig hebben ter legitimatie van hun machtspositie. Begrippen als “democratie”, “rechtsstaat” en “volksvertegenwoordiger”, het zijn steeds legere hulzen.

Karel Zwetsloot|09.03.16|14:19

Hiermee verwante voorbeelden hebben we al eerder gehad. Historisch gezien is 400 jaar Calvinistische halfdictatuur daaraan debet is. Lees ook Max Weber “Kritieche Studien enz…”uit 1906. (Calvin.filosoof) zijn teksten vind je ook op internet. Kort samengevat het verzamelen van veel aards bezit is een teken van uitverkiezing. Doet er niet toe hoe je er aan komt, want overal zit de hand van God in. Predestinatieprincipe is in feite antichristelijk. Dus asociaal.

Karel Zwetsloot|09.03.16|14:22

@ Henk van der Wijk. Volkomen begrijpelijk, helemaal eens.

John Stevens|09.03.16|16:53

Heil mezelf en de rest kan barsten, de mentaliteit van “onze”???? leidinggevenden word er niet beter op, Chauffeurs die al vele jaren onderweg waren moesten nu gaan betalen om aan het werk te mogen blijven, politici hoeven zo een “diploma” niet en mogen liegen, bedriegen, stelen en weet ik veel uitvoeren en worden als politiek onderwereldfiguur nog eens beschermd door een wet die ze zelf hebben bedacht tw. politieke onschendbaarheid, VVD een door de wet beschermde dievenbende dus.

Egbert Pleijter|09.03.16|20:03

Die VVD’ers denken hier weer mee weg te komen en verdomd het lukt ze ook nog

Rogier Bos|09.03.16|21:26

Tendentieus stukje. Het wordt niet duidelijk hoe Mevr. Schulz de waardevermeerdering kon beïnvloeden. De tarieven zijn niet zodanig veranderd dat de waardevermeerdering daarmee verklaard wordt. Haar man Haro heeft gewoon mazzel (inzicht?) gehad door op het juiste moment op de juiste plaats te zitten. Dit bewijst nog geen corruptie of zakkenvullen.

Bert Jansen|09.03.16|21:37

Rogier Bos,; als je dit niet ziet heb je wel giga mega plaat voor je hoofd, lol.

Bert Jansen|09.03.16|21:39

Rogier Bos, ;; Echt???????, als je dit niet door hebt heb je een giga mega plaat voor je hoofd., of je bent belanghebbende in deze, geen idee , maar echt dude dit is toch zo corrupt als het maar kan zijn.

Paul Van|09.03.16|23:54

Wat een bende hier in NL , elke dag weer horen we andere op poen beluste dingen. Wordt tijd dat de grondwet eens grondig verandert en gelijk getrokken wordt met de wetten die heersen voor Jan met de Pet.

Harmen Sanders|10.03.16|13:30

Die man mag blij zijn dat hij niet in China woont!!!!!

Johan Zevenbergen|11.03.16|09:46

Kartel vorming, maffia praktijken, verboden prijsafspraken, zakkenvullers, oplichters enz.
zijn maar even een paar dingen die zo in me opkomen.
Precies het tegenovergestelde waar onze regering zegt voor te staan.
Schande overheid, het kan niet anders dan dat u hier op word afgerekend bij de verkiezingen.

Joop Bravenboer|11.03.16|09:52

Beste mensen, klagen helpt niet zoek de goede personen en doe aangifte
Bij verwaarlozing in zorginstellingen doe aangifte
Bij dood door schuld en nalatigheid doe aangifte
Diefstal en fraude door de door u betaalde ambtenaren doe aangifte
Zorg dat ze niet meer terug keren op hun post
Zo ook bij de kinderbescherming zij falen en blijven zitten

Ed Groeneveld|14.04.16|09:16

Ben bang dat dit nog maar HET topje van de ijsberg is.!!

BIGtruck|21.04.16|09:08

Wat was dat nou met dat argument tegen dat verdrag met de Oekraïne, dat ging toch over corruptie of zo? Nee, daar willen wij als fatsoenlijk land niks mee te maken hebben!

Henk Schilperoort|14.07.16|11:19

In het buitenland is het niet langer verstandig om te zeggen dat je uit Nederland komt. Je begint je zo langzamerhand gewoon rot te schamen.

Paul Grove|17.11.16|13:12

De service van Kiwa is slecht, de tarieven het hoogst in de wereld, waarom koos de minister voor deze instelling?

ron leideritz|01.05.17|22:57

VVD = vereniging voor dieven. Er mag wel eens een parlementaire enquête komen. Sinds de deregulering worden we steeds in de maling genomen en uitgebuit. Jorritsma had voor de deregulering gezegd dat alles beter zou worden. Het is alleen maar slechter en duurder geworden.

Jacqueline Herder|21.10.17|17:54

De enigen die het kunnen veranderen zijn wij-het-volk door ons stemgedrag. Hoe kan het zijn dat in een democratie in de al te lang bestaande situatie alweer Rutte het voor het zeggen heeft in een van de ergste belasting paradijzen, in Duitsland ondanks groeiend verzet na 12 jaar “Mutti” het weer voor het zeggen heeft en Frankrijk wordt geleid door een Rothschild-bankier. Dit stinkt naar grootschalige manipulatie en klaarstomen voor de beruchte Nieuwe Wereldorde. Mijd de Mainstream media!!

Jacqueline Herder|21.10.17|18:04

Raadpleeg de onafhankelijke en vrije onderzoeksjournalisten in binnen- en buitenland op internet NL: Follow the Money, Cooperatie de Vrije Media, DE:Ken FM, Hagen Grell, Dirk Mueller(Cashkurs – de andere Beursmakelaar. US: Newsbud (Sibel Edmonds – CIA),James Corbett report. Vecht mee voor het kritische en onafhankelijke denken en tegen de grenzenloze domheid.

Erik Baart|28.01.18|19:06

Wordt tijd dat die kiwa tarieven aangepast worden aan de rest van de Europese landen die dezelfde producten leveren. En dan wel het goedkoopste tarief.

Willem de Jong|24.08.19|21:56

Allemaal dieven.geenandere woorden voor.

Willem de Jong|24.08.19|21:57

Allemaal dieven.

Ed Teunissen|27.08.19|16:39

Achterhaald nieuws van 2013

Dr. Fogel|26.02.20|15:23

Niks achterhaald nieuws anno 2020 nog steeds een puinhoop

Jo Vermeer|28.02.20|10:15

Misselijk makend,weer zo,n voorbeeld van onze graaicultuur.

Nans de Gier|28.02.20|18:10

vereninging van dieven , du de vvd , dieven stemmen op dieven, dus verbeter de wereld maar begin bij jezelf, leden van deze party zijn die nog te redden ????? hebzucht is een ziekte van de geest !!!!!

Rob Rörik|28.02.20|20:32

Ben alweer jaren uit deze taxi wereld,vies vuil corrupt systeem.
Jacqueline Herder jij hebt gelijk het VOLK moet gaan stemmen en niet zoals nu de top en middenstand
dan krijg je deze toestanden totaal verrot deze samenleving.

Kukel Verhees|29.02.20|18:34

deze Bitch dient n voorbeeldfunctie te hebben begrijpen mensen dat er motorgangs ontstaan die willen ook wat v d koek

Echtgenoot minister Schultz verdiende miljoenen aan Kiwa | TaxiPro
Minister Schultz van Haegen, Infrastructuur en Milieu

Echtgenoot minister Schultz verdiende miljoenen aan Kiwa

De echtgenoot van minister Schultz van Haegen (IenM) heeft miljoenen verdiend aan Kiwa. Dat roept zeer sterk de schijn van belangenverstrengeling op, omdat ze als minister zelf de Kiwa-tarieven vaststelt. En bovendien zowel de Tweede Kamer als KNV Taxi weigert inzicht te geven in het contract van IenM met Kiwa. Hierin heeft Kiwa voor tientallen jaren het monopolie op de uitgifte van chauffeurspassen gekregen tegen erg hoge tarieven. De VVD-minister wees ook al een WOB-verzoek tot inzage in het contract af. De overeenkomst zou ‘vertrouwelijke bedrijfsgegevens’ van Kiwa en ‘arbeidsrechtelijke informatie van medewerkers’ bevatten die de minister liever geheim wil houden.

Maar nu blijkt dat Haro Schultz van Haegen in augustus 2011 bijna 3 miljoen euro met de verkoop van het beleggingsverhikel waar Kiwa inzat verdiende. Dit blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. Toen was het contract reeds gesloten, wat de waarde van Kiwa enorm heeft doen stijgen. Het aandelenbezit heeft Schultz ook nooit gemeld aan premier Rutte.

Aandeelhouders

Kiwa werd in augustus 2011 gekocht door het opkoopfonds NPM Capital. Bij die verkoop cashten de aandeelhouders van het bedrijf waar Kiwa in onder was gebracht tientallen miljoenen. Haro Schultz van Haegen verdiende hiermee – net als zijn compagnon – 2,9 miljoen euro. Ook de Kiwa-directie werd miljonair door de deal. De twee directeuren, Paul Hesselink en Bouke Meekma, verdienden ieder meer dan 15 miljoen euro.

De financiële belangen van Schultz van Haegen en de directie bleven tot nu toe onopgemerkt. In officiële meldingen bij de Nederlandse marktautoriteit ACM bleef het zakelijke belang van de echtgenoot van de minister onzichtbaar, maar dit is wel terug te vinden in een publicatie van de Italiaanse evenknie van de ACM, de Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato.

Bewust informatie achterhouden

Volgens Ronald Jeurissen, hoogleraar bedrijfsethiek van Nyenrode Business Universiteit, heeft Melanie Schultz van Haegen ‘bewust belangrijke informatie achtergehouden’. “Toen ze bij formateur Mark Rutte meldde dat haar echtgenoot adviseur was bij Kiwa en daarvan afstand nam, had ze ook moeten zeggen dat hij aandeelhouder is”, aldus Jeurissen in de Volkskrant. “Daarin kun je je niet vergissen, op dat niveau. Dat klopt niet.’
”

Kiwa was een overheidsbedrijf in handen van de waterbedrijven. In 2006 werd het verkocht aan ABN Amro. Kort daarna kocht Malink Beheer BV, een gezamenlijk bedrijf van Haro Schultz van Haegen, zijn zakenpartner en de directie van Kiwa een belang van 25 procent in Kiwa. Dat belang was toen 650 duizend euro waard. Bij de verkoop in 2011, nadat Kiwa sterk was gegroeid en samengevoegd met een asbestbedrijf, was Malink bijna 40 miljoen euro waard.

Beleggingen

Minister Schultz laat weten dat zij vindt geen fouten te hebben gemaakt. En zich bij haar aantreden te hebben gehouden aan het ‘Handboek van aantredende bewindspersonen’.  De minister herkent zich dan ook niet in het beeld dat door de Volkskrant wordt geschetst.

Over de aandelen in het bedrijf waar Kiwa onder viel is niet specifiek gesproken, maar dat is volgens het Handboek ook niet nodig omdat er geen sprake was van zeggenschap, stelt de minister.

 Wel heeft de minister direct invloed op de waarde van de Kiwa-aandelen, door de tarieven vast te stellen die Kiwa mag vragen.

KNV

De brancheorganisaties KNV, TLN en EVO eisen al geruime tijd inzicht in het contract van IenM met Kiwa. Reden is dat de tarieven voor chauffeurskaarten en vergunningbewijzen tot tweeëneenhalf maal duurder zijn dan in andere Europese landen. Ook is onduidelijk voor hoeveel jaar Kiwa het monopolie hierop heeft. Het zou gaan om een overeenkomst van maar liefst 2 x 20 jaar

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

34 reacties op “Echtgenoot minister Schultz verdiende miljoenen aan Kiwa”

Een taxi|02.07.13|08:50

Allemaal verrotte mensen, zowel bij KIWA als bij de rijksoverheid. Alles onder het mom : “Als we er zelf maar beter van worden. Hoe ? Dat maakt niet uit.”

Je word als ondernemer toch pisheet als je iedere keer weer dit soort artikelen onder ogen krijgt. What’s next ? Minister die belangen heeft bij SDU en/of fabrikanten van de BCT ? Hoe kan een overheid nou vertrouwd worden op zo’n manier ?

Jan Geluk|04.07.13|12:05

En deze shit blijft maar doorgaan

Jan Geluk|04.07.13|12:07

En deze onrechtvaardig heden blijven maar doorgaan,vreselijk dat er niets aan gedaan gaat worden ze wassen elkaars handen.

Hardy Brunink|06.07.13|16:54

Dit soort dingen houden nooit op. Het zijn allemaal mensen waarvoor goed en slecht niet meer bestaat, alleen maar rijk en arm. Dat jan met de pet zich hier helemaal krom voor moet werken interesseert dat stelletje oplichters niet.

Bert Stokwielder|09.03.16|08:19

VVD er ?

Harry Hallatu|09.03.16|09:31

Stem VVD, Veel Vrije Dagen dus……..

Henk van der Wijk|09.03.16|12:31

Eén keer in m’n leven heb ik gestemd voor de Tweede Kamer, toen ik net 18 was. Op de VVD, omdat ik geloofde in het uithangbord “Vrijheid en Democratie”. In de jaren daarna ben ik gaan inzien hoe het echt zit met de politiek: een smerig machtsspel gespeeld door ongeloofwaardige, onbetrouwbare, dus levensgevaarlijke lieden, die jouw stem nodig hebben ter legitimatie van hun machtspositie. Begrippen als “democratie”, “rechtsstaat” en “volksvertegenwoordiger”, het zijn steeds legere hulzen.

Karel Zwetsloot|09.03.16|14:19

Hiermee verwante voorbeelden hebben we al eerder gehad. Historisch gezien is 400 jaar Calvinistische halfdictatuur daaraan debet is. Lees ook Max Weber “Kritieche Studien enz…”uit 1906. (Calvin.filosoof) zijn teksten vind je ook op internet. Kort samengevat het verzamelen van veel aards bezit is een teken van uitverkiezing. Doet er niet toe hoe je er aan komt, want overal zit de hand van God in. Predestinatieprincipe is in feite antichristelijk. Dus asociaal.

Karel Zwetsloot|09.03.16|14:22

@ Henk van der Wijk. Volkomen begrijpelijk, helemaal eens.

John Stevens|09.03.16|16:53

Heil mezelf en de rest kan barsten, de mentaliteit van “onze”???? leidinggevenden word er niet beter op, Chauffeurs die al vele jaren onderweg waren moesten nu gaan betalen om aan het werk te mogen blijven, politici hoeven zo een “diploma” niet en mogen liegen, bedriegen, stelen en weet ik veel uitvoeren en worden als politiek onderwereldfiguur nog eens beschermd door een wet die ze zelf hebben bedacht tw. politieke onschendbaarheid, VVD een door de wet beschermde dievenbende dus.

Egbert Pleijter|09.03.16|20:03

Die VVD’ers denken hier weer mee weg te komen en verdomd het lukt ze ook nog

Rogier Bos|09.03.16|21:26

Tendentieus stukje. Het wordt niet duidelijk hoe Mevr. Schulz de waardevermeerdering kon beïnvloeden. De tarieven zijn niet zodanig veranderd dat de waardevermeerdering daarmee verklaard wordt. Haar man Haro heeft gewoon mazzel (inzicht?) gehad door op het juiste moment op de juiste plaats te zitten. Dit bewijst nog geen corruptie of zakkenvullen.

Bert Jansen|09.03.16|21:37

Rogier Bos,; als je dit niet ziet heb je wel giga mega plaat voor je hoofd, lol.

Bert Jansen|09.03.16|21:39

Rogier Bos, ;; Echt???????, als je dit niet door hebt heb je een giga mega plaat voor je hoofd., of je bent belanghebbende in deze, geen idee , maar echt dude dit is toch zo corrupt als het maar kan zijn.

Paul Van|09.03.16|23:54

Wat een bende hier in NL , elke dag weer horen we andere op poen beluste dingen. Wordt tijd dat de grondwet eens grondig verandert en gelijk getrokken wordt met de wetten die heersen voor Jan met de Pet.

Harmen Sanders|10.03.16|13:30

Die man mag blij zijn dat hij niet in China woont!!!!!

Johan Zevenbergen|11.03.16|09:46

Kartel vorming, maffia praktijken, verboden prijsafspraken, zakkenvullers, oplichters enz.
zijn maar even een paar dingen die zo in me opkomen.
Precies het tegenovergestelde waar onze regering zegt voor te staan.
Schande overheid, het kan niet anders dan dat u hier op word afgerekend bij de verkiezingen.

Joop Bravenboer|11.03.16|09:52

Beste mensen, klagen helpt niet zoek de goede personen en doe aangifte
Bij verwaarlozing in zorginstellingen doe aangifte
Bij dood door schuld en nalatigheid doe aangifte
Diefstal en fraude door de door u betaalde ambtenaren doe aangifte
Zorg dat ze niet meer terug keren op hun post
Zo ook bij de kinderbescherming zij falen en blijven zitten

Ed Groeneveld|14.04.16|09:16

Ben bang dat dit nog maar HET topje van de ijsberg is.!!

BIGtruck|21.04.16|09:08

Wat was dat nou met dat argument tegen dat verdrag met de Oekraïne, dat ging toch over corruptie of zo? Nee, daar willen wij als fatsoenlijk land niks mee te maken hebben!

Henk Schilperoort|14.07.16|11:19

In het buitenland is het niet langer verstandig om te zeggen dat je uit Nederland komt. Je begint je zo langzamerhand gewoon rot te schamen.

Paul Grove|17.11.16|13:12

De service van Kiwa is slecht, de tarieven het hoogst in de wereld, waarom koos de minister voor deze instelling?

ron leideritz|01.05.17|22:57

VVD = vereniging voor dieven. Er mag wel eens een parlementaire enquête komen. Sinds de deregulering worden we steeds in de maling genomen en uitgebuit. Jorritsma had voor de deregulering gezegd dat alles beter zou worden. Het is alleen maar slechter en duurder geworden.

Jacqueline Herder|21.10.17|17:54

De enigen die het kunnen veranderen zijn wij-het-volk door ons stemgedrag. Hoe kan het zijn dat in een democratie in de al te lang bestaande situatie alweer Rutte het voor het zeggen heeft in een van de ergste belasting paradijzen, in Duitsland ondanks groeiend verzet na 12 jaar “Mutti” het weer voor het zeggen heeft en Frankrijk wordt geleid door een Rothschild-bankier. Dit stinkt naar grootschalige manipulatie en klaarstomen voor de beruchte Nieuwe Wereldorde. Mijd de Mainstream media!!

Jacqueline Herder|21.10.17|18:04

Raadpleeg de onafhankelijke en vrije onderzoeksjournalisten in binnen- en buitenland op internet NL: Follow the Money, Cooperatie de Vrije Media, DE:Ken FM, Hagen Grell, Dirk Mueller(Cashkurs – de andere Beursmakelaar. US: Newsbud (Sibel Edmonds – CIA),James Corbett report. Vecht mee voor het kritische en onafhankelijke denken en tegen de grenzenloze domheid.

Erik Baart|28.01.18|19:06

Wordt tijd dat die kiwa tarieven aangepast worden aan de rest van de Europese landen die dezelfde producten leveren. En dan wel het goedkoopste tarief.

Willem de Jong|24.08.19|21:56

Allemaal dieven.geenandere woorden voor.

Willem de Jong|24.08.19|21:57

Allemaal dieven.

Ed Teunissen|27.08.19|16:39

Achterhaald nieuws van 2013

Dr. Fogel|26.02.20|15:23

Niks achterhaald nieuws anno 2020 nog steeds een puinhoop

Jo Vermeer|28.02.20|10:15

Misselijk makend,weer zo,n voorbeeld van onze graaicultuur.

Nans de Gier|28.02.20|18:10

vereninging van dieven , du de vvd , dieven stemmen op dieven, dus verbeter de wereld maar begin bij jezelf, leden van deze party zijn die nog te redden ????? hebzucht is een ziekte van de geest !!!!!

Rob Rörik|28.02.20|20:32

Ben alweer jaren uit deze taxi wereld,vies vuil corrupt systeem.
Jacqueline Herder jij hebt gelijk het VOLK moet gaan stemmen en niet zoals nu de top en middenstand
dan krijg je deze toestanden totaal verrot deze samenleving.

Kukel Verhees|29.02.20|18:34

deze Bitch dient n voorbeeldfunctie te hebben begrijpen mensen dat er motorgangs ontstaan die willen ook wat v d koek