Munckhof, Taxi, Mercedes, Sprinter, taxibus

Munckhof Groep neemt Oad Business Travel over

Munckhof, het bedrijf waar ook Munckhof Taxi onder valt, heeft de zakenreiskantoren van Oad Business Travel overgenomen. Deze zakenreiskantoren maakten onderdeel uit van de failliet verklaarde Oad Groep. Het grootste deel van de medewerkers blijft behouden en de zes vestigingen gaan verder onder de naam Munckhof Business Travel. Met deze overname breidt het bedrijf uit Horst uit van vijf naar elf Business Travel vestigingen en versterkt haar positie in de top van de zakelijke reisbureaus in Nederland.

Vorige week werd Oad Groep failliet verklaard. Tom Roefs, CEO van Munckhof: “Munckhof is een landelijke speler die de ambitie heeft om haar Travel Divisie verder uit te breiden. Er zijn veel gelijkenissen tussen Oad Business Travel en Munckhof.”

Overname

De geografische ligging van de Oad kantoren is voor Munckhof zeer gunstig. Met de overname versterkt Munckhof haar landelijke positie die zich qua omzet gaat bevinden in de top 5 van grootste Travel Management Companies in Nederland.

Munckhof is wegens haar groeiende klantenportefeuille regelmatig op zoek naar Business Travel Consultants. Het grootste gedeelte van de medewerkers van Oad Business Travel zal daarom overgenomen worden. “Het zijn kwalitatief hoogwaardige professionals met veel kennis en ervaring die wij graag in onze organisatie verwelkomen,” aldus Roefs. 

Omzet

Door de overname is de travel divisie in omzet de grootste divisie binnen de Munckhof Groep. Tevens wordt door de overname de werkgelegenheid van minstens 40 Oad Business Travel medewerkers behouden. 

Het faillissement van Oad pakt voor sommige taxibedrijven echter zeer nadelig uit. Zo dreigt voor Taxi Goverde in Zevenbergen een flinke strop. Het bedrijf verzorgde sinds april ritten per taxi van vakantiegangers naar de opstapplaatsen in het hele land. Sommige werden zelf uitgevoerd, voor andere delen van Nederland werden onderaannemers ingeschakeld.

Schuldeisers

Als gevolg van het plotselinge faillissement van vorige week kan Oad zijn echter schuldeisers niet meer betalen. Voor Taxi Goverde betekent dit dat de taxiritten van augustus en september niet vergoed worden. Terwijl Goverde wel moet afrekenen met zijn onderaannemers – de taxibedrijven elders.

“We overleven deze tegenvaller wel, maar het raakt ons bedrijf. Dit is een forse tik”, zegt directeur Jan Goverde in BN/De Stem.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.