taxibord, daklicht, taxi

Taxi Luttikhuis uit Losser neemt Taxi Almelo over

Taxi Luttikhuis uit Losser heeft Taxi Almelo overgenomen. Taxi Almelo blijft als zelfstandig bedrijf opereren en onder eigen naam, vertelt directeur Gerbert Luttikhuis. Reden van de overname is dat directeur Rikkert van Taxi Almelo na ruim 30 jaar een stapje terug wil doen. De overname heeft vooralsnog geen consequenties voor de in totaal 230 werknemers.

“Taxi Almelo is een gezond bedrijf dat zichzelf altijd staande heeft gehouden”, vertelt Luttikhuis tegen RTV Oost. Met de overname en de bijbehorende schaalvergroting staat het bedrijf sterker in grote aanbestedingen, zoals het leerlingenvervoer.

Uitbreiding

Luttikhuis zegt jarenlang conservatief financieel beleid te hebben gevoerd met zijn bedrijf en wil nu de kans grijpen om de voorliggende mogelijkheid tot uitbreiding te grijpen. Beide bedrijven werkten de afgelopen jaren al nauw samen. Het personeel is inmiddels ingelicht.

De taxi’s en bussen blijven onder de eigen naam doorrijden. In totaal heeft Taxi Luttikhuis nu 17 touringcars, ruim 150 taxi’s en taxibusjes, twee rouwauto’s en drie servicewagens.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.