taxibord, taxi, daklicht

Leden KNV Taxi automatisch lid van De Geschillencommissie

Leden van KNV Taxi zijn vanaf 1 januari 2014 automatisch geregistreerd bij De Geschillencommissie. Zij hoeven zich met ingang van deze datum niet meer via het Registratiebureau Geschillencommissie Taxivervoer (RBGT) te registreren. Ook hoeven zij vanaf volgend jaar geen registratiekosten meer te betalen, omdat KNV taxi zorgt voor collectieve aansluiting. Dat meldt de brancheorganisatie.

Een geschillencommissie is verplicht op basis van artikel 77 van de Wet Personvervoer 2000. Elke taxi-ondernemer dient er dus over te beschikken.

Geschillencommissie

“Ondernemers die niet aangesloten zijn bij branchevereniging KNV dienen zelf te zorgen voor registratie bij De Geschillencommissie. Deze ondernemers betalen de kosten van registratie dan ook zelf”, meldt KNV.

Ondernemers die lid zijn van KNV taxi en al een eigen geschillencommissie hadden ingesteld, mogen ervoor kiezen om dat zo te houden.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.