Wim Jansen en Marco van Gerwen, Jansen Taxi, Taxi Van Gerwen, taxibedrijf, overname

Taxibedrijf Van Gerwen neemt Jansen Taxi uit Nuenen over

Wim Jansen en Marco van Gerwen, Jansen Taxi, Taxi Van Gerwen, taxibedrijf, overname

De Van Gerwen Groep, met vestigingen in Zeeland (NB), Best en Eindhoven, neemt alle activiteiten van Jansen Taxi uit Nuenen over. De taxi-activiteiten van Jansen bestaan onder meer uit straattaxi, groepsvervoer, directie- en luchthavenvervoer. Van Gerwen neemt het wagenpark en alle 146 personeelsleden over. Voor zowel de klanten als de medewerkers van Jansen Taxi zal er weinig veranderen.

Wim Jansen: “Er was al geruime tijd een zeer goede samenwerking met Van Gerwen en het bedrijf kennen we dan ook al jaren. In de gesprekken die hier aan vooraf gingen merk je dat ook dit familiebedrijf zich vooral richt op kwaliteit en service.”

Overname

“Met de overname verandert er zowel voor onze medewerkers als voor onze klanten helemaal niets en zal de service blijven zoals die altijd is geweest. Van Gerwen is in het zelfde vervoer gespecialiseerd en de vervoersgebieden sluiten naadloos op elkaar aan.”

Jansen Taxi BV is al jaren een begrip in de regio Eindhoven (o.a. taxi’s met de rode daken) en behoort tot een de grootste spelers in deze regio. Zo nam Jansen Taxi eerder zelf enkele taxibedrijven over als: Hotax BV, Atax Veldhoven BV  en De Sonse Taxicentrale BV. Ook deze activiteiten worden geheel overgenomen door Van Gerwen. Het totale wagenpark bestaat uit meer dan 100 bussen en auto’s.

Vervoerder

Door de overname van Jansen Taxi wordt Van Gerwen een van de grootste vervoerders in de regio Eindhoven. Van Gerwen die eerder ook al Taxicentrale Best BV uit Best en Taxibedrijf Van de Oetelaar uit Oirschot overnam versterkt haar positie dan ook flink in deze regio. Ook Interlux (www.luchthavenvervoer.nl) wordt geheel overgenomen.

Jansen: “Het was voor ons duidelijk dat onze bedrijfsomvang in de toekomst nog verder zou moeten doorgroeien, om een concurrerend aanbod van vervoersdiensten te kunnen blijven bieden. Het scenario van het samenvoegen van twee gelijksoortige partijen is dan een logische gedachte. Voor ons was het daarbij van groot belang dat voor onze medewerkers en onze trouwe klanten er na de overname weinig of niets verandert. Ikzelf zal in het begin mee helpen, zodat alles geruisloos overgedragen kan worden.”

Taxibedrijf

De Van Gerwen Groep BV heeft zijn hoofdvestiging in Zeeland (NB) en heeft daarnaast enkele nevenvestigingen. Naast het taxibedrijf heeft Van Gerwen een verkeersschool voor alle rijopleidingen, van bromfiets, heftruck, touringcar, vrachtauto tot auto en alle taxiopleidingen. Ook verhuren zij bussen en rolstoelbussen.

Marco van Gerwen: “Wij kennen de familie Jansen al jaren en werken al geruime tijd samen in het personenvervoer. Wij hebben altijd veel respect gehad voor de dienstverlening zoals die bij Jansen Taxi geregeld is; alles is gebaseerd op kwaliteit. Ik ben dan ook erg trots dat wij dit prachtige bedrijf mogen voortzetten en het sluit erg goed aan bij onze eigen dienstverlening.”

Medewerkers

“Omdat wij al geruime tijd veel vervoer in Eindhoven en omgeving verzorgen en omdat wij eerder al taxibedrijven in deze regio overnamen,  was voor ons Jansen een prachtige aanvulling. Wij gaan er dan ook alles aan doen om samen met de medewerkers van Jansen Taxi  ervoor te zorgen, dat we de klanten op dezelfde manier blijven bedienen. wij vinden het belangrijk dat iedereen altijd zo behandeld wordt zoals wij ook zelf behandeld zouden willen worden. Alle telefoonnummers, faxnummers, email en internet adressen blijven zoals deze waren.”

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.